Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Akmens torņi, japāņu

2 tādus torņus, kas līdzīgi Rapanujas torņiem, Japānas Hošigaijo kalnā Šododzimas salā uzgāja Hiroaki Hajaši (japāņu Senatnes pieminekļu pētīšanas biedrības viceprezidents) 1999.gada decembrī.
Tie bija 18 un 20 pēdu augstumā ar diametriem 12 un 15 pēdas attiecīgi. Līdzība ar Lieldienu salas torņiem ir neapšaubāma.
Vietējā leģenda pieraksta torņu celtniecību pirmajam japāņu imperatoram Dzimmu (saistība ar Mu).
Šīs pašas biedrības prezidents un profesors Nabuhiro Jošida raksta, ka „torņi bijuši veltīti auglības dievībai, tā sauktajam „sarkano pupu glabātājam.” Ne tikai Japānā, bet arī Ķīnā, Birmā, Taizemē, Tibetā un Korejā sarkanās pupas bija tradicionāla rituālo svinību sastāvdaļa. Kopā ar vārītiem rīsiem tos ēda senču piemiņas ceremonijās. Rituālo plāceņu sastāvā, ko gatavoja kā upurus dieviem, ietilpst arī sarkanās pupas, samaisītas ar rīsiem un medu vai cukuru. Interesanti, ka pats nosaukums „Šododzima” nozīmē „sarkano pupu sala.” Iespējams, ka tas bijis pašu svarīgāko Āzijas reliģisko centru skaitā, uz ko norāda leģendārās asociācijas ar pirmo Japānas imperatoru.” 

Šadodzimas sala. 1999.gada decembrī salas Hošigaijo kalnā uzgāja 2 akmens torņus, kas līdzinās Lieldienu salas torņiem (Pipi Hereko).

Saites.
Japāņi.