Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Asasini

Asasini - ar tādu nosaukumu tie pazīstami Rietumos. Šis vārds cēlies no arābu haššasin - "hašiša pīpētājs." Eiropā šīs vārds vēl joprojām tiek uzskatīts par sinonīmu vārdam "slepkava," un kā tāds palicis angļu valodā.

Asasinu slepenās organizācijas locekļi Tuvajos Austrumos, saukti arī par fedajiem.

Musulmaņi tos sauc par nizarītiem jeb nizarītiskiem izmailītiem.

"Asasinu dārzs." Irānā. Pusleģendārs un labi konspirēta, nocietināta vieta Persijā XIII gs. Tās galvenais uzdevums bija kalpot par Muhameda aprakstītās debesu paradīzes analogu uz Zemes. Marko Polo apgalvoja, ka dārzs no divām pusēm bijis aizsegts ar kalniem, bet no ieejas puses - ar varenu cietoksni. Tajā bija visi iespējamie augļi un skaistākās celtnes. Bija kanāli - pa vienu tecēja ūdens, pa otru medus, bet pa trešo - vīns. Tur atradās pasaulē skaistākās sievietes, kas dziedāja un spēlēja. Pēc Polo vārdiem dārzā ienesuši tikai jaunekļus narkotiskajā reibumā, tādēļ pēc tam bijis viegli tos pārliecināt, ka tie atradušies paradīzē.
Paradīzes uzdevums bijis papildināt sektas rindas ar jauniem locekļiem, kas būtu gatavi izpildīt jebkurus vadoņa dotos uzdevumus, to skaitā arī nogalināt.
Precīza "dārza" atrašanās vieta mūsdienās nav zināma. 

1906.gadā tika nodibināta „Musulmaņu līga” ar asasinu pēcteci Agahanu vadībā.

Saites.
Nizarīti.