Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Atta mūmija

Atta Boy.

Avīze "Huffington Post" 2013.gada 22.maijā publicētais raksts, kas stāsta par embrija garuma mūmiju, kuru, kaut kur, Atakamas tuksneša reģionā, Peru vai Bolīvijā XX gs. 30.gadu sākumā iegādājies amerikāņu karikatūrists, miljonārs, pasaules apceļotājs, dažādu savādu, jocīgu un anomālu priekšmetu kolekcionārs un šovu veidotājs Roberts Riplijs.

Pati mūmija laika gaitā kaut kur pazudusi, taču ir saglabājušās fotogrāfijas, kurās redzams, kā Riplijs to tur uz plaukstas. Vienas fotogrāfijas apakšējā kreisajā stūrī rakstīts: "Puisēns Atta (Atta Boy): 6 1/2 collas garš, samazināts cilvēks. Hivaro, Peru." Riplijs, stāsta Nīls Tompsons, kurš par ekstravaganto amerikāni nesen publicējis grāmatu, ļoti interesējies par miniatūrām cilvēka ķermeņa formām un bijis īpaši aizgrābts ar Dienvidamerikas hivaru indiāņu prasmi samazināt galvas. Tompsons norāda, ka, vācot materiālus savam manuskriptam, vairākkārt saskāries ar ziņām par Riplija Attu, taču kolekcionārs to nekad nav uzlūkojis par citplanētieti. Viņš bijis pārliecināts, ka tas ir īsts, mumificēts, iespējams, samazināts cilvēks. Ņemot vērā, ka Riplija Attam ir redzami kauli, bet kaulus samazināt nav iespējams, tas visdrīzāk ir mumificēts embrijs, uzskata kompānijas Ripley Entertainment izstāžu un arhīvu viceprezidents Edvards Meijers. "Esmu redzējis īstus samazinātus ķermeņus," - Meijers stāsta, "bet tie izskatās pavisam savādāk."

Bioloģiski Riplija Atta varētu būt kādu mēnesi vecāks nekā tā "brālēns" no Norjas. Par pārējo, ņemot vērā, ka nekas nav zināms par embrija mūmijas atrašanas vietu un apstākļiem, mēs, protams, varam tikai izteikt pieņēmumus. Lai vai kā, tā tomēr ir netieša liecība, ka abortētus embrijus, iespējams, apglabāja tuksnesī ne tikai Čīlē, bet viscaur Atakamā.

Saites.
Atnācēju ķermeņu atliekas.