Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Atspulga fenomens

Dīvaina un mazizpētīta parādība, kad trauma vai atzīme Citpasaulē materializētā ķermenī var pāriet uz astrālā ceļotāja fizisko ķermeni. 

Par šo parādību ziņots jau no viduslaikiem, kad tiesāja burvjus. Tad bieži tika apgalvots, ka jebkura trauma, ko nodarīja raganai, kas atradās suņa vai vilka veidolā, vēlāk tika uzieta uz viņas fiziskā ķermeņa. 
Šis fenomens daudzkārt pieminēts arī vilkaču stāstos.
Atspulgs parādās tad, kad projicētais ķermenis kļūst tik blīvs, ka kļūst gandrīz vai par fizisku un citi cilvēki vēro to kā gluži materiālu.

Spirituālistu radīts termins, kas apzīmē to, ka astrālās projekcijas darbības rezultāti fizioloģiski var atspoguļoties atstātajā fiziskajā ķermenī.

Morhauzs, Stargeit projekta dalībnieks, to apraksta tā: "Attālinātā novērojuma laikā fiziskais ķermenis nekad netiek pamests. Kontakts vienmēr tiek uzturēts, bet materiālais ķermenis sāk izrādīt fizioloģiskas pazīmes tam, kas notiek ar projicēto apziņu, kas nonākusi pie mērķa."

Daži uzskata, ka tad, ja astrālā ciešat no tā saucamā "atspulga efekta," tad var ciest arī jūsu fiziskais ķermenis. Pavisam nopietnos gaījumos tās var izsaukt pat fiziskā ķermeņa nāvi. Runā, ka tā vis neesot. Tikai retos gadījumos "atspulga efekts" vērojams arī uz fizikā ķermeņa - zilimi, sitienu pēdas vai skrambas. Tādu traumu vaiinieki nav vis astrālie iedzīvotāji, bet gan paša ceļotāja pārliecība, ka tādas traumas astrālā viņš ir guvis. Stipra pārliecība var radīt arī vērā ņemamas fiziskas izmaiņas - labs piemērs tam ir stigmāti.

Iespējams, ar šo īpašību var izskaidrot tādu parādību kā stigmātisms.

Diona Forčuna par atspulga fenomenu raksta savā grāmatā "Psihiskā pašaizsardzība": Labi pazīstams ir fakts, ka, ja okultists, esot ārpus ķermeņa, astrālā plānā saskaras ar briesmām vai arī viņa smalkais ķermenis kļūst redzams un pa to izšaus vai iesitīs, tad uz fiziskā ķermeņa būs redzamas atzīmes." Viņa apraksta zilumus,kas tapuši redzami uz viņas pašas fiziskā ķermeņa pēc "astrālas apšaudes," un diezgan trāpīgi tās salīdzināja ar stigmātu brūcēm kā arī ar tiem iekaisumiem un zilumiem, kas dažkārt novērojami histēriķiem.
Viņa apraksta, ka "galēji uzbudināts stāvoklis ietekmē ēterisko dubutnieku,un ēteriskais dubultnieks iedarbojas uz ķermenisk struktūru fiziskajām molekulām." Ir acīmredzami, ka viņa nav ticējusi, ka tādas traumas tiešā veidā nodara astrālāsbūtnes, bet uzskatīja tās par cilvēka apziņas reflektorām reakcijām.

Saites.
Bilokācija.