Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Burgundiešu karaļi, hercogi

Hundobads (501.-516.g.).
Dzīvesgājums. Burgundijas karalis no 501.-516.gadam.
Viņa valdīšanas laikā otreizēja zemes pārdale starp burgundiešiem un gallu-romiešiem. Tās rezultātā iestājās burgundiešu mantiskā noslāņošanās.
Laikā no 507.-510.gadam kopā ar frankiem karoja pret Rietumgotu karalisti.

Rauls, Burgundijas. Burgundijas hercogs un arī Francijas karalis no 923.-987.? gadam.

Burgundijas hercogs pārgāja angļu iekarotāju pusē Simtgadu kara laikā. Tieši burgundieši bija tie, kas sagūstīja pie Kompjēnas cietokšņa franču tautas varoni Žannu d’Arku un nodeva to angļiem.
Pēc 12 gadu cīņas pret Burgundijas hercogu Kārli Drošsirdīgo Francijas apvienotājs karalis Ludviķis XI zaudēja un bija spiests ar to parakstīt pazemojošu miera līgumu.
Tomēr pēc tam karalis dažādu intrigu rezultātā panāca hercoga nāvi. Pēc tam lielākā daļa Burgundijas tika pievienota Francijas karaļa īpašumiem.

Burgundijas hercogi.

Filips III Labais (~1443.~1445.g.). No 1425.gada viņa galma mākslinieks bija nīderlandiešu gleznotājs Jans van Eiks.

Kārlis Drošsirdīgais. Burgundijas hercogs Kārlis Drošsirdīgais bija pret karaļa Ludviķa XI (1461.–1483.g.) valsts apvienošanas plāniem un organizēja lielo feodāļu slepenu sazvērestību pret karali. Karaļa cīņa ar Kārli Drošsirdīgo turpinājās 12 gadu. Atklātā karā karalis cieta sakāvi un bija spiests parakstīt pazemojošu miera līgumu. Tad Ludviķis XI sakūdīja pret Kārli Drošsirdīgo tā kaimiņus un karā pret tiem Burgundijas hercogs krita. 

Saites.
Burgundijas valsts.