Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Basova jūras šauruma anomālā zona

Incidents ar NLO iesaistīšanos, kas notika Austrālijā virs Basova jūras šauruma.

Atrašanās vieta. Basova jūras šaurums ir iespējama anomālā zona starp Austrālijas dienvidu malu un Tasmānijas salu, šo rajonu reizēm dēvē par "Austrālijas trijstūri." 

Apraksts. Šai juras šaurumā visai bieži pazūd kuģi un lidmašīnas, novēro visdažādākās AP.
Viena no pirmajām NLO novērošanas reizēm šeit bijusi 1886.gadā, kad Melnburnas avīze "Argus" pavēstīja, ka liels daudzums aculiecinieku virs šauruma novēojuši "nezināmu cigārveida objektu." 
XX gs. šeit vairākkārt fiksētas lidmašīnu un NLO tuvināšanš gaisā.
21.oktobrī Basova jūras šaurumā notika lidotāja Frederika Valentiča tikšanās ar NLO 1372 m augstumā. Laikam viskliedzošākais NLO atgadījums Austrālijā, jo beidzās ar pilota pazušanu. 
Lidošanas instruktors F.Valentičs lidoja ar "Česnu" virs Basova jūras šauruma. Piepeši dispecieri no viņa saņēma šādu ziņojumu: "Četras spožas... Man liekas līdzīgas virszemes ugunīm... Tikko kā mani pārlidoja... katrā gadījumā pēdas 1000 [ap 300 m, Red.] virs manis... Tagad tuvojas no austreņiem, tieši man virsū... Lido virs manis... Tā nav lidmašīna, tas... Tam ir zaļi uguņi, tas it kā ir metālisks... Tas viss no ārpuses zaigo." Pēc tam lidotājs nodeva, ka lido uz Kinga salu, bet piepeši iekliedzās: "Tas karājas virs manis... tas karājas tieši virs manis, un tā nav lidmašīna." Pēc tam bija dzirdams kliedziens, metāliska skaņa un klusums.
Neskatoties uz vairāku dienu rūpīgo meklēšanu, nekādas pilota vai lidmašīnas pēdas uzietas netika.
Basova jūras šaurums ir labi apmeklēta kūrorta zona ar plašiem dabas parkiem. Tādēļ bija daudz aculiecinieku, kas tikšanos novēroja no zemes - tie apgalvoja, ka redzējuši zaļas piecstaru(?) zvaigznes formas objektu. Notikumu fotografējis Rojs Menifolds.

Saites.
NLO.
Austrālijas valsts.