Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Baltijas jūras anomālija

Diskveidīgas formas ģeoloģisks objekts 90 m dziļumā, ko 2011.gadā atklāja zviedru nirēju komanda Baltijas jūras Botnijas līcī.

Atrašana un izpēte. Zemūdens dārgumu meklētāju komanda Ocean X zviedru okeanologa Pītera Lindberga vadībā meklēja nogrimušu kuģu vrakus Baltijas jūrā un 2011.gada 19.jūnijā ar skaņu aparatūras palīdzību uzgāja jūras dibenā neparastu apaļas formas objektu. Meklētā XIX gadsimta tirdzniecības kuģa ar šampanieša kravu vietā, pētnieki sonārā ieraudzījuši gandrīz ideālas formas apļveida priekšmetu ar diametru apmēram 18 metri. Visvairāk tas atgādinājis "lidojošo šķīvīti" no fantastikas filmām.



Neparasto objektu atrada aptuveni 90 metru dziļumā, tā diametrs ir ap 60 m. Tam blakus bija redzamas dziļas iedobes, kas atgādināja bremzēšanas ceļu. Kā norādījis Lindbergs, savā 18 gadu ilgajā okeanologa karjerā viņš nav redzējis nekā tamlīdzīga: "Sākumā mēs domājām, ka tas ir tikai akmens. Bet izrādījās kaut kas cits. Tā kā Baltijas jūrā nav vulkāniskās aktivitātes, tad mūsu atradums izskatās vēl grūtāk izskaidrojams."
2012.gadā pētnieki no jauna atgriezās atradumu vietā ar 3D skaneriem un citu tehniku. Atklājās anomālija - visa elektroaparatūrā pārstāja darboties 200 m radiusā no objekta. "Objekts tika aprakstīts kā milzīga "sēne" ar 8 m augstu un ļoti resnu "kātu." Virsmā papildus uziets 4 m (radiusā?) kupols. Objektā tika uzietas taisnas līnijas, taisni leņķi un noapaļoti akmeņi. 
2012.gada jūlijā radās aizdomas, ka tā ir II Pasaules kara laika nacistu sistēma zemūdeņu atklāšanai - kaut kas līdzīgs radaram.
2012.gadā tika publicēti raksti, kas apgalvoja, ka "objekts" nav nekas cits kā liela zemūdens klints. 

Kampaņa. Pētnieku komanda attēlus nodeva publicēšanai presē. Zviedrijas plašsaziņas līdzekļi jau pasteigušies izziņot sensāciju, ka uz jūras gultnes dus ārpuszemes civilizācijas lidaparāts. Ufologi par drošāko pierādījumu uzskata tieši "bremzēšanas pēdas."
Acīgākie uzreiz samanīja līdzību ar "Tūkstošgadīgā vanaga" kosmosa kugi no "Zvaigžņu kariem."
Ufologi norāda, ka objektā redzamas kāpnes un mazītiņa ieeja, kā arī norāda, ka šī "anomālija" atrodas garas (ap 300 m?) "vagas" galā, kas varētu norādīt uz objekta senu "nosēšanos."

Okeanologs savukārt uzskata, ka objekts varētu būt kāda senlaiku kulta celtne līdzīga britu Stounhendžai. Ar tās padziļinātu izpēti viņš gan negrasās nodarboties, jo tas prasītu pārāk lielus resursus.

Vēlāk viss tomēr izrādījās vienkāršāk. Lejup devās pētnieku-nirēju grupa, kas objektu apsekoja un paņēma no tā akmens paraugus. Tad arī noskaidrojās, ka īpatnējam objektam ir ģeoloģiska izcelsme - tas ir klintsbluķis, ko jūrā iestūmis kūstošais ledājs. Kā nekā viss Baltijas jūras reģiona reljefs (arī jūras dibens) ir veidojies ledāja ietekmē. Tā nu arī šī "anomālija" klintsbluķa izskatā tagadējā vietā nonākusi šļūcot kopā ar ledāju (varbūt tādēļ arī "bremzēšanas pēdas"?).

Mums nav zināmas precīzas šīs "anomālijas" koordinātes. Runā, ka nu tā vieta asot noslepenota, kas gan nebūtu viegli, jo tā atrodas neitrālos ūdeņos.

Saites.
Baltijas jūra.