Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Pasaules Ekonomikas forums, Davosas Ekonomikas forums

Ikgadēja pasaules vadošo uzņēmēju tikšanās Šveices kūrortā Davosā, kas tiek dēvēta par Pasaules ekonomisko forumu.

Pēc būtības tā ir pasaules superbagātnieku tikšanās, kurā viņi risina savas problēmas. Viena no amizantākajām lietām, par ko forumā pastāvīgi tiekot lemts, ir nevienlīdzības mazināšana pasaulē - tātad nevienlīdzību mazinās tie, kas liela mērā paši to arī ir radījuši. Uz šo samitu pulcējas valstu līderi, miljardieri un lielā biznesa haizivis, lai apspriestu “ekonomikas un vadības jautājumus, kā arī jauno pasaules kārtību, kas ar laiku aizstās valstu nacionālo suverenitāti un pārveidos sabiedrību.” Arī Latvijas politiskie līderi piedalījušies Davosas samitā. Jau minētajā virtuālajā pasākumā piedalījās tādi augsta līmeņa līderi kā ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērešs, Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektore Kristalina Georgijeva, “Mastercard,” “Bristish Petroleum” un citu globālu kompāniju vadība.

Vēsture. Forumu dibinājis Klauss Švābs.

1996.gads. 1996.gada martā tika izveidots neformāls prezidents Jeļcina priekšvēlēšanu štābs, oficiāli saukts par Analītisko grupu - to vadīja Čubajs. Tās uzdevums bija panākt Jeļcina ievēlēšanu "neraugoties ne uz ko." Praksē tas nozīmēja Čubaja došanos uz Davosas forumu, kurā viņš paziņoja, ka komunista Zjuganova ievēlēšana nozīmē "aukstā kara" atjaunošanos. Tamdēļ Čubajs atklāti prasīja rietumvalstu atbalstu "Krievijas demokrātijai un ekonomiskajai brīvībai." Šāds atbalsts arī tika sniegts - Krievijā ieradās liels skaits polittehnologu no ASV, kas aktīvi iesaistījās jeļcina kandidāta popularizēšanā. Čubajs tikmēr nodarbojās ar neoficiālo līdzekļu piesaisti un organizēja balsošanas iznākumu "uz vietām." Aģitāciai par Jeļcinu tika piesaistīts ārkārtīgi plašs sabiedrībā pazīstamu cilvēku loks, kas saņēma iespaidīgus honorārus. Tāpat tiek uzskatīts, ka tikušas uzpirktas daudzas vēlēšanu komisijas. Par notikušo liecina kāds piemērs: kad drošības dienesti aizturēja divus Jeļcina priekšvēlēšanu štāba ierindas darbiniekus, kuri nesa kopētāja Xerox kasti, tajā atrada 500 000 ASV dolāru. Čubajs vēlāk attaisnoja publiski notikušo, paziņojot, ka uzvarai pār komunistiem der jebkādi līdzekļi. lai nu kā, bet vēlēšanu otrajā kārtā uzvarēja Jeļcins ar 53,8% balsu.
Pēc Jeļcina ievēlēšanas Jeļcina administrācijas galvgalī nostājās A.Čubajs, tās pilnvaras tika ievērojami paplašinātas. Čubajs kļuva par ļoti nozīmīgu politisku personu un prese atklāti dēvēja Čubaju par "reģentu." Tomēr konkurences cīņā par ietekmi uz Jeļcinu viņš visai drīz zaudēja un kļuva par Krievijas finanšu ministru. Kā tāds viņš īstenoja vairākas šaubīgas valsts īpašuma izpārdošanas izsolēs. Ne velti Čubajs šodien Krievijā tiek uzskatīts par Rietumu globālistu emisāru.

2020.gads. Pamata jautājumi vērsti uz klimata izmaiņām pasaulē. Klauss Švābs 2020.gada jūnijā virtuālā sanāksmē, kuru viņš vadīja kopā ar Lielbritānijas kroņprinci Čārlzu.

Pasaules Ekonomikas forumā Tramps paziņoja: “Mēs tiecamies saglabāt Dieva radības diženumu un mūsu pasaules dabisko skaistumu. [..] Taču mūžīgie panikas cēlāji un iznīcības pravieši pieprasa [..] iespējas dominēt, pārveidot un kontrolēt katru mūsu dzīves aspektu. Mēs nekad nepieļausim radikālajiem sociālistiem sagraut mūsu ekonomiku, sagraut mūsu valsti un iznīcināt mūsu brīvību.”

Kuri pasaules līderi no pašreizējās politiskās elites ir galvenie Švāba atbalstītāji? Lielbritānijas kroņprincis Čārlzs, ASV prezidents Džo Baidens, Francijas prezidents Emanuels Makrons, Kanādas premjers Žistēns Trudo un pārstāvji no vēl vairāk nekā 12 valstīm. Pasaules ekonomikas forums arī apgalvo, ka tam esot pāvesta Franciska “piekrišanas zīmogs,” kurš 2020.gada decembrī pievienojies plānam, parakstot sadarbības līgumu ar “Lielā restarta” līderiem. Līdzās globālistiem “Lielo restartu” atbalsta sociālisti un kreisie, piemēram, klimata aktīviste Grēta Tūnberga, ultrakreisā “Black Lives Matter,” “MeToo” un citas kustības. Liels “jaunās cilvēcības” piekritējs ir ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērešs, kurš savulaik no 1999. līdz 2005.gadam bija Sociālistiskās Internacionāles prezidents.

Davosas forums un sodomijas propaganda. Kopš 2020.jūnija Pasaules Ekonomikas forums publicējis virkni rakstu gan kā “LGBT+ var pārveidot tavu dzīvi,” gan par to, ka “LGBT+ atbalstīšana ir atslēga attīstībai pēc pandēmijas.” Organizācijas “Open For Business” dibinātājs Džons Millers pat apgalvo, ka tieši LGBT kopienu piesaiste ekonomikai ļaus straujāk atlabt pēc pandēmijas. Kāds gan sakars seksuālajai orientācijai ar ekonomiku? Millers uzskata, ka homoseksuāļu un transpersonu klātbūtne uzņēmumos veicina to izaugsmi, jo “atvērtība un inovācijas” esot saistītas ar homoseksuālisma un transseksuālisma akceptēšanu.

Viens no XXI gadsimta ietekmīgākajiem finansistiem, Švāba domubiedrs un Makrona padomnieks Žaks Atali ir teicis, ka ideālu sabiedrību veido “absolūti brīvi cilvēki - brīvi no reliģijas, tautības, dzimuma, pilsonības.”

Avoti. “Lielā restarta” idejas tika izklāstītas Klausa Švāba grāmatā “Covid-19: Lielais restarts.”

Raksti.
Ervīns Jākobsons. Lielais restarts - mīts vai nākotenes realitāte?

Saites.
Davosa.
Ekonomika un ekonomisti.