Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Foo Fighters

Foo Fighters.
Ugunīgas lidojošas lodes, aptuveni metru diametrā, kas klusi pavadīja sabiedroto un nacistu iznīcinātājus un bumbvedējus II Pasaules karā.

Šīs lodes nekad ne reizi nav oficiāli izskaidrotas.
Unikālu šāda tipa NLO nofotografējuši japāņu kara lidotāji 1942.gadā. Fotogrāfijā redzami divi japāņu iznīcinātāji Tachikava KI-36 (no priekšējā lidaparāta gan redzama tikai aste) un divas spīdošas bumbas/NLO. Protams, tā laika fotogrāfiju kvalitāte bija vāja, un bildē redzamais varētu būt Viskautkas.

1944.gada novembrī ASV kara aviācijas pilots, leitnants Šlaters (Schlater) apgalvoja, ka savas fizelāžas tuvumā redzējis dejojam sarkanīgas uguns lodes.
Dona Berlinera (Don Berliner), Vitleja Strībera (Whitley Strieber) “NLO dokumenti“ par šiem novērojumiem raksta sekojošo: skaidrā pēcpusdienā par Ziemeļitālijas tukšajām debesīm spēcīga gaismas strēle. Amerikāņu bumbvedēji lido augstu pirms Po ielejas uzdevumā uzbrukt vācu aizsardzības pozīcijām. Kad vācu iznīcinātāji pacēlās debesīs, piloti pamanīja starojošas uguns lodes sekojot tieši viņu (laikam vāciešu) lidaparātiem. Tikmēr amerikāņu lidotāji ievēroja tādas pašas mirdzošas lodes ap saviem lidaparātiem lidināmies.
Piloti no abām pusēm piesardzīgi vēroja savādos objektus. Visi pieņēma, ka šīs savādās lodes ir kāds slepena ieroča veids, vai izsekošanas ierīces.
Piloti sūdzējās, ka sastopot foo fighter, slikti sāka darboties aizdedze.
Harija S.Trumena pilnvarotais ģenerālis Džimijs Dūlitls (Jimmy Doolittle) Otrā pasaules kara laikā ziņoja par vāciešu uguns lodēm vai foo fighters. Šī amatpersona pirms Trumena ziņoja, ka foo fighters ir reāls fenomens, ka tie nav vāciešu lidojošie aparāti un, ka tie vairāk līdzīgi ārpuszemes izcelsmes objektiem.
Bijušais pilots Vendels Stīvenss (Wendelle Stevens) sacīja, ka foo fighters nebija iespējams notriekt un lidmašīnas nevarēja tos apiet. Foo fighters imitēja iznīcinātāju lidamšīnu kustības un gaisa spēku piloti nevarēja tiem neko izdarīt. Stevens sacīja, ka ziņojumi par foo fighters sākas ar 1942.gadu.
Apzīmējums foo fighter ir izcēlies no pusaizmirstas karikatūras par personu vārdā Smokijs Stovers (Smokey Stover), kurš mēdza deklarēt: "Where there`s foo, there`s fire." Kāds šīs gaismas lodes nosauca par foo fighters (amerikāņu lidotāji šīs gaismas lodes sauca arī par “vācu lodēm”).
1944.gada 14.decembrī Reiters NY Times ziņoja par foo fighters.

1996.gadā grunge mūzikas zvaigzne Deivids Grohls (David Grohl) bija tik ļoti foo fighter mistērijas apburts, ka nosauca savu grupu tās vārdā.

---------------------------------------------

Sabiedroto gaisa spēku piloti Otrā pasaules kara laikā bieži atsaucās uz tā dēvētajiem "Foo Fighters" jeb "fū kaujiniekiem" ("foo" šajā gadījumā nav nekādas konkrētas nozīmes), kā mēdza apzīmēt nezināmus lidojošus objektus.

Pirmoreiz ziņas par šādiem kaujiniekiem pienāca no 415.nakts kaujas lidmašīnu eskadriļas, bet ap 1944. gadu tas kļuva par oficiālu terminu. Par "Foo Fighters" varēja dēvēt jebkuru mistisku fenomenu gaisā, kas manīts gan Eiropas un Klusā okeāna gaisa kauju laikā, gan citviet.

Rietumvalstu militārpersonas uzskatīja, ka šie nezināmie objekti ir slepeni nacistu ieroči, kas vai nu tika izmantoti spiegošanai vai sprāgstvielu nogādāšanai. Lai nu kā, zinātniska pētnieku grupa, dēvēta par Robertsona paneli, tikās 1953. gada janvārī, lai noskaidrotu, kas tie īsti ir bijuši.

Pie konkrēta slēdziena zinātnieki tā arī netika, pieņemot, ka daži no izskaidrojumiem varētu būt laikapstākļu fenomeni, kad spēcīgs elektromagnētiskais lauks izgaismo objektus un liek tiem izskatīties kā degošām lodēm vai arī redzētie ir lodveida zibeņi, kuri var salīdzinoši ilgstoši palikt atmosfērā bez izlādes.

FOO FIGHTERS is the name given to the general body of spherical, circular, disc-like, or wedged shaped "bogies," sometimes seeming to glow, shine, or reflect a high degree of illumination seen mostly by World War II pilots or flight crews. They usually paralleled or followed aircraft and were seen by aviators on all sides of the action, being reported by American, British, German and Japanese crews. No Foo Fighter was known or reported to have made or attempted any sort of contact, interaction or attack. They were known, however, for their high rate of speed and agility, being much faster than any known aircraft at the time as well as being extremely manuverable, often exhibiting highly unconventional abilities such as instantaneous acceleration and deacceleration, rapid climbing and descent, and hovering in place.

England entered the war long before the U.S. What became known as Foo Fighters were reported by the British as early as September 1941, with regular sightings by all sides continuing, except for a several month lull in 1943, throughout the war. On the U.S. side, although sightings occured periodically before the deployment of P-61 Black Widows in Europe, it was the night fighter pilots of Black Widows that were among the first American military men to regularly report seeing Foo Fighters, saying "unknown objects" followed or paralleled their planes and glowed in the dark. It is said the night fighters shot at them a few times, but the fire was never returned. It is also thought it was the pilots of the Black Widows that finally gave the UFOs the nickname that stuck: "Foo-Fighters," a term picked up from the then popular Smokey Stover comic strip.

Saites.
NLO novērojumi XX gadsimtā.