Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Goco, Goco sala

Gozo.
Maltas arhipelāga otrā lielākā sala, saukta par Maltas salas skaisto mazo māsu.

Platība – 67 km2.

Izvietota uz 3 pakalniem, ir zaļāka un gleznaināka par Maltu. Piemērota vieta klinšu kāpējiem un laivotājiem. Ainaviski līcīši. Lepojas ar skaistām Vidusjūras lauku ainavām. Tur no Maltas salas var nokļūt ar prāmi, kas kursē reizi pusstundā, ceļš aizņem ap 15 min. Prāmja biļete jāpērk tikai atpakaļceļā.

Aplūkojamie objekti.
Viktorija. Galvenā salas pilsēta.
Xlendi līcis.
Qala Belvedere skatu laukums.
Dwejra Inland Sea.
Savdabīga sālsūdens lagūna.
Ramlas līcis. Goco salā viena no slavenākajām pludmalēm.
      Azūra logs. Apmēram 28 m augsta kaļķakmens arka. Izveidojusies pirms vairākiem tūkstošiem gadu pie Dveiras līča, sabrūkot kaļķakmens alai, patlaban jau sabrucis. Filmētas filmas "Troņu spēle," "Titānu cīņa" (1981.g.), "Grāfs Monte Kristo" (2002.g.). Viena no visvairāk fotografētajām vietām salā. Iekļauta Natura 2000 objektu sarakstā. Pie tā daudz fotografējās jaunlaulātie, uzskatot, ka viņu laulība būs tikpat mūžīga kā šī klinšu arka.
      Wied il Mielah. Vēl viena arka klintīs, mazzināmāka par Azūra logu.
      Goco tilts. Dabisks akmens tikts ar arku vairāku desmitu metru augstumā Goco salas piekrastē. Tam cauri var iziet neliels kuģis.
Zilā grota. II Pasaules kara laikā tā bija patvērums civiliedzīvotājiem. Labos laikapstākļos turpu var doties ar kuģīti.
Palazzio Parisio. Greznākā salas savrupmāja, saukta par Maltas "mazo Versaļu."
Naduras lauki. Goco salas galējos austrumos. Reti sastopamas unikālas ainavas Maltā.

Džgantija. Megalītiska svētnīca. 5500 gadu vecs, vecākā no Maltas svētnīcām un ir otra senākā reliģiozā celtne pasaulē. Pirms Gebeklitepes (Turcijā) atklāšanas par vecākajām cilvēku celtajām reliģiskajām būvēm pasaulē tika uzskatīti divi neolīta akmens tempļi Džigantijā, Goco salā (viena no Maltas salām). Goco leģendas stāsta, ka šo svētnīcu cēlusi milzu sieviete ar bērnu uz pleca. Tur atrastās skulptūras liecina, ka svētnīca tikusi izmantota auglības rituāliem. XIX gs. šeit veikta teritorijas tīrīšana un daudzi artefakti tādēļ zuduši. Pie svētnīcas ir muzejs.

Zemūdens alu sistēma. Nirēji var izpeldēt cauri.
Kalipso ala.

Šlende.
Pilsēta, tajā ir XVI gs. celts tornis un sāls ieguves vieta pie jūras. 

Saite.
Maltas valsts.