Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Himačāla, Indijas pavalsts

Indijas pavalsts.

Kulu ieleja.

Padmasambhava ala. Tajā 20 gadu meditēja budisma pamatlicets Tibetā - Guru Rinpoče.

Mandi. Ieguvusi nosaukumu "Himalaju Varanasa," pateicoties lielajam svētnīcu skaitam.

Manali Gompa klosteris. Pulcēšanās vieta budistiem no Tibetas, Ladakas un Nepālas.
Manali ir arī ciedru koku parks.

Baijnath Shiva. IX gs. hindu akmens svētnīca.

Daramsala. Mazā Tibeta.

Čamba. Chamba. 130 km no Daramsalas, jābrauc apmēram 6 stundas. Ceļš izteikti sliktā stāvoklī, taču ļoti skaists.

Kadžiāra. Indijas ziemeļu iedzīvotāju atpūtas vieta. Netālu no Čambas.

Kangras ieleja. Kangra Valley. Šai ielejā pāri ZR kalnu grēdām ieradās ārieši, izspieda un daļēji asimilēja seit dzīvojošās dravīdu ciltis. Apmetās ielejā uz vairākiem gadsimtiem. Vēlāk ieleju iemīļoja Mogolu valdnieki. Visai daudz to apmeklēja Akbars, kas pavēlēja te būvēt fortus un tempļus. Mogolu laikā te radās slavenā miniatūra, kas vēstīja pa Krišnas dzīvi.
Angļi padarīja ieleju par pašu tālāko ziemeļu kūrortu. XX gs. 60 un 70.gados tieši šeit apmetās dalailama.
Ieleja tiek uzskatīta par pašu skaistāko Himalajos. Augstā kalnu grāda ziemeļos aizsargā ieleju pret aukstajiem Himalaju vējiem. Šeit aug slavenās Kangras tējas plantācijas, Indijā pašas tālākās uz ziemeļiem esošās.
      Šerablinkas klosteris. Sherab Link – „Gudrības vieta.” Kagjū skolas tempļu komplekss ciedru meža ielokā. Šeit var aplūkot vienu no labākiem tibetiešu kultūras darbiem – nākamā Budas Maitreijas skulptūru.
      Sidhpūra. Sidhpur. Šeit atrodas Karma Pa Septiņpadsmitā rezidence – „Sacred Heart School.” Viņš ir viens no lielo lamu iemiesojumiem. Ja viņš atrodas uz vietas, pie viņa var nokļūt uz pieņemšanu. Viens no pēdējiem bēdzis uz Indiju un tikai nesen ieguvis uzturēšanās atļauju. Atrodas Kagjū skolas priekšgalā, kas ir viena no slēptākajām un bagātākajām tibetiešu tradīcijas tendencēm.
      Biras klosteru komlekss. Kādreiz šo vietu apdzīvoja koloniālā vara un britiem kalpojošie indieši. Teritorijā līdz pat šai dienai saglabājušās II gs. sākuma muižas. Šeit atrodas divi tibetiešu kosteri un nesen uzcelta butāniešu svētnīca.
      Norbulinka. Norbulingka. Dalailamas vasaras rezidence. Skaists nostūris, 40 minūšu bracienā no Makleod Gandžas. Komplekss būvēts japāņu-tibetiešu stilā. Te atrodas Budas templis, Tibetas kultūras institūts un Leļļu muzejs. Te var iepazīties ar Tibetas un katras tās provinces kultūru.
      Kangras forts. Tas ir arheoloģijas muzejs un apbrīnojams Mogolu valdnieku komplekss. Tieši šeit Mogoli deva pajumti visiem māksliniekiem, muzikantiem un arhitektiem. Šeit radusies arī slavenā Kangras miniatūra.  

Revalsara ezers. Rewalsar Lake. Svēts ezers kalnos netālu no Mandi pilsētas, kura krastos draudzīgi sadzīvo hinduistu, sikhu un budistu svētnīcas.
Viena no svētākajām vietām Indijā. Saistīta ar Mahabharātā minētjiem brāļiem Pandaviem un viņu sievu Draupadi. Tāpat šis ezers saistīts arī ar indiešu skolotāja Padma Simbhava vārdu, kas Budas mācību aiznesa uz Tibetu.
Šeit atrodas tibetiešu klosteri, hinduisu svētvietas, sikhu gurudvara, alas, kurās dzīvo un prakstizē tibetiešu mūki – vientuļnieki.
Te ir Tibetiešu Budas – Padma Sambhava ala
Uzbraucot vēl augstāk kalnos, katram ir iespēja pabūt alā, kurā 20 gadus meditēja budisma skolotājs Padma Sambhva. Tiem, kuri tic, ka uz pasaules nav tikai materiālā pasaule, šai alā ir iespēja meditējot atbrīvoties no bailēm par savu dzīvību.

Šimla. Šī kalnu pilsētiņa kādreiz bija angļu kolonizatoru iecienīta atpūtas vieta. XIX un XX gs. tā kalpoja kā britu Indijas vasaras galvaspilsēta. Priežu smarža un dzidrais kalnu gaiss katram ceļiniekam dod spēkus un enerģju. Ārkārtīgi lēts vietējais tirdziņš.
Vilciens uz Šimlu. Šī vilciena līnija iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā mazākā Indijā. 95 km braucienā jāizbrauc 103 tuneļiem, pār 869 tiltiem un jāveic 919 līkumi.  

Saites.
Indija.