Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Bezpilota lidaparāti veicina NLO redzējumu skaita pieaugumu

Ieraugot Ziemeļamerikas debesīs kaut ko neparastu, raksta Times, arvien pieaug iespējamība, ka nezināmais objekts patiesībā ir bezpilota lidaparāts. ASV Nacionālais NLO Ziņojumu centrs norādījis, ka bezpilota lidaparātu izmantošana pēdējā laikā ievērojami pieaugusi gan militārajā, gan civilajā sektorā.

Bezpilota lidaparāti, kuru vadība tiek īstenota vai nu no attāluma jeb ar iebūvēta borta datora palīdzību, tiek izgatavoti visdažādākās formās. Daži pat speciāli ir uzbūvēti tā, lai atgādinātu popkultūrā pazīstamos NLO jeb lidojošos šķīvīšus. Vienu šādu "šķīvīti," ziņo Huffington Post, speciāli, ar nolūku maldināt cilvēkus beisbola spēles laikā un novērot to reakciju, esot izgatavojis kāds Kanādas zinātnes centrs. Valdības iestādes, savukārt, šādus aparātus izmanto, piemēram, lai novērotu lielus protestētāju pūļus. Līdztekus šādiem, parasti dārgiem aparātiem, ir arī liels daudzums dažādu lidojošu bezpilota ierīču, kuras izgatavojuši amatieri, izmantojot interneta veikalos lēti nopērkamas detaļas un rezerves daļas.

Apkopojot statistikas datus, NLO Ziņojumu centrs noskaidrojis, ka laikā no 2011. līdz 2012.gadam ziņojumi par novērotiem neidentificētiem lidojošiem objektiem ASV pieauguši par 42%. Ņemot vērā, ka bezpilota lidaparātu pieejamība un izplatība tikai pieaug, iespējams prognozēt gan ziņojumu, gan nofilmēto un tīmeklī publicēto materiālu turpmāku pieaugumu, secina Times.

Attēlā: "Lidojoša muca vai kas cits" virs elektrolīnijas kādā Kalifornijas pilsētā.

Pirmo reizi publicēts 14.11.2013.