Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Karabū princese

1817.gadā kurpnieks Anglijā sastapa kādu šķietami apjukušu, eksotiskā apģērbā tērptu sievieti, kura runāja vēl nedzirdētā valodā. Vietējie ar ārzemnieku palīdzību centās noskaidrot vairāk par meiteni, taču uzzināja tikai viņas vārdu – Karabū (Caraboo).

Tomēr uzradās kāds portugāļu jūrnieks un apgalvoja, ka var iztulkot neparasto valodu. Pēc viņa teiktā, tā bija princese Karabū no Javas salu valstības Indijas okeānā. Princese apgalvoja, ka viņu nolaupījuši pirāti. Braucot garām Bristolei, viņa izmantoja izdevību un aizbēga, peldot uz krastu, cauri vētrainajam Lamanša šaurumam.

Nākamās desmit nedēļas šo eksotiskā karaļnama pārstāvi lutināja un ļoti iecienīja, un viņa dzīvoja bez raizēm. Karabū kļuva teju par slavenību – lēdija šāva ar loku, ieguva jaunus draugus, iegādājās greznus apģērbus, lika uzgleznot sev portretu un uzrīkoja balli. Turklāt jaunā dāma pielūdza Dievu, par kuru neviens līdz šim nebija dzirdējis.

Princese lieliski pavadīja laiku, līdz viņu atpazina kāda sieviete. Izrādījās, ka Karabū bija vienkārša kurpnieka meita turpat, no Anglijas, kurai ļoti labi padevās stāstīt pasakas. Par meitenes pārdrošību un pašpārliecinātību 1994.gadā uzņēma filmu “Princese Karabū” (Princess Caraboo).