Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Konarakas Melnā pagoda

Jeb Saules templis.

Atrašanās vieta. Indija, Orisas pavalstī, Orisas pilsētā okeāna krastā.

Vēsture. Sena leģenda vēsta, ka kāds Indijas ķēniņš to cēlis kā pateicību Saules dievam Surjam, kas viņu izārstējis no lepras. Taču, būdams aizņemts karagājienos un cīnīdamies ar intrigām, valdnieks celtniecību atstājis novārtā un tā ievilkusies uz daudziem gadiem. Sadusmotais dievs sagrāvis tempļa torni, atstājot tikai apakšējo kvadrātveida ēku.
Vēsturnieki gan pauž citu versiju: Konarakas svētnīcu cēla XIII gs. vidū ķēniņa Orisas laikā. Darba gaitā izrādījies, ka pamats tempļa celšanas vietā nav stabils, un celtniecību nācās pārtraukt. Sagatavotās plāksnes palika guļam zemē.

Apraksts. UNESCO sarakstā. Gadsimtiem kalpoja jūrniekiem par orientieri, kas devās uz Kalkutu. Isina – melnā pagoda karsi izdalās uz zilās debess fona.
75 m augsta. Tās jumts veidots no rūpīgi apstrādātas akmens plāksnes, kuras svars ir ap 2000 t. Speciālisti apgalvo, ka tāda svara pacelšana ar mūsdienu tehniku nav iespējama. Akmens plāksne(s), kas it kā vainagojušas torni nokritušas no 75 m.
Taču plāksnes atrodas blakus templim saliktas rindiņā sveikas un veselas, it kā nekad nebūtu kritušas. 
Visa šī akmens celtne attēlo milzīgus dievu ratus ar 24 riteņiem pa apli. Svētnīca celta astronomiskiem mērķiem un cieši saistīts ar kalendāru. Bet pirmkārt tas attēlo transporta līdzekli ar kuru dievs Indra idoja pa debesjumu. 
Iespējams, ka smailē atrodas vimānas atveids.

Paleo-SETI teorijas piekritēji norāda, ka cilvēkam nav bijis pa spēkam pārvietot un uzstādīt tik smagus akmeņus. Klasiskie vēsturnieki tomēr apgalvo, ka tādas plāksnes senie indieši grasījušies uzstādīt ar smilšu uzbērumu palīdzību. 

Saites:
Indija.