Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kazagrande

„Lielā māja.”

Atrašanās vieta. ASV Arizonas pavalsts, netālu no Kuludžas pilsētas.

Tūristiem. Tie šeit ir bieži viesi. Drupās bieži bez iemesla raud bērni. Kāda 7 gadus veca meitenīte pat esot kritusi ģībonī, un pēc atžilbšanas teikusi: „Šeit dzīvojis slikts cilvēks.”

Vēsture. Pilsētu cēluši hohokami indiāņi un dzīvojuši tajā 1500 gadu, bet pēc tam pēkšņi izgaisuši. Vēsturnieki indiāņu izzušanu datē ar 1200.gadu. Kādreiz blīvi apdzīvotais apgabals palika tukšs, irigācija un ēkas sabruka.
Arhitektūra. Sabrukušas sienas un ēkas. Daudztonnīgi laukakmeņi ar nezināmiem petroglifiem. Celtniecības materiāla trūkuma apstākļos indiāņi iemanījās izmantot cietu mālu un pat būvēt 2–3 stāvu ēkas no tā.

Objekti.
Lielā māja. Šī celtne devusi nosaukumu visai pilsētai. Tā ir masīva trijstāvu ēka. Daži vēsturnieki uzskata, ka šeit glabājuši ēdiena un ūdens rezerves visai pilsētai. Citi uzskata, ka tas ir kas līdzīgs nocietinātam fortam. Ufologi uzskata, ka šī ēka bijusi celta kā rezidence radībai no citas pasaules. Vienīgie ēkas logi vērsti uz ziemeļiem, tādēļ ir arī versija, ka tai ir bijusi kulta vai astronomiska nozīme. Vienas ēkas istabas sienā uzieta atvere, kas norāda uz citu pilsētas objektu – piramīdu.

Piramīda. Četrskaldņu nošķelta, malas garums 100 m, bet augstums – 7 m. Sena leģenda vēsta, ka cilts burvji daudzus gadsimtus atpakaļ no debesīm izsaukuši varenu aizgādni. Viņš nolaidās no debesīm ugunīgā lodē tieši uz šīs piramīdas. Debesu viesis nosauca sevi par Vecāko Brāli un apmetās uz dzīvi pilsētas Lielajā Mājā. Pēc viņa ierašanās ciltī sāka norisināties trauksmainas lietas. Triju gadu laikā gandrīz visa cilts ar vairākiem tūkstošiem locekļu pārtrauca savu eksistenci. Arī tālākais Vecākā Brāļa liktenis palicis nezināms.

Saites:
Hohokamu indiāņi.
Ziemeļamerikas indiāņi.