Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kruāšena Ei

Cruachan Ai.

Atrašanās vieta. Īrija, netālu no Roskomonas pilsētiņas pie Ogulas upes.

Vēsture. Konahtas karalistes galvaspilsēta. Apmēram 6 km rādiusā te risinājušies lieli notikumi. Īrijas karalis te izveidoja noslēpumainu slēgto pilsētu, kā būvmateriāls tika izmantots koks. Augstas sētas ielenktajā apmetnē glabāja mūžībā aizgājušos karaliskās ģimenes locekļus, te regulāri pulcējās klanu pārstāvji, lai izvēlētos un kronētu nākamos valdniekus. Te tikušas rīkotas plašas dzīres. Ogulas upē Sv.Patriks pirmo reizi svētījis ūdeni un sācis savu kalpošanu dievam, nokristot toreizējā karaļa bērnus.
Visi šie stāsti ir daļa no mutiskās vēstures, jo pirmās rakstiskās liecības fiksētas tikai līdz ar kristiešu ierašanos. Tad savus pirmos tirdzniecības punktus te nodibināja romieši un iemācīja vietējiem alfabētu.

Arhitektūra. Šodien viss, kas palicis no senā Īrijas kultūras centra, ir akmens žoga ielenkts lauks ar mistisku iekšējo dalījumu un vairākiem pieminēkļiem.

Objekti.
Muzejs. Atrodas Ogulas upes krastā. Trīs lielas zāles pieblīvētas ar eksponātiem, modeļiem un videoprezentācijām.

Pils. Drupas,kurām līdzās ganās govis.

Oweynagat – „Kaķu ala.” Ala, kuru sauc par Īrijas vārtiem uz elli. 10 000 gadu sens mīts vēsta, ka mītiskā karaliene Mēve devusies iekšā alā, kur nodarbojusies ar seksu ar pazemes gariem, lai izlūgtos labu ražu, radītu bērnu un saņemtu svētību uzvarām kaujās. Tas bija sava veida prostitūcijas templis. Pēdējos 15 gadus alā notur rituālus par godu Samhainam – lauksaimniecības sezonas noslēgumam.

Roskomonas abatija. Drupas. Celta 1253.gadā. Tagad tā ir kā dekorācija viesnīcai Abbey Hotel

Saites:
Īri.