Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Karakoruma augstkalnu ceļš

Karakoram Highway.

Iespējams, planētas skaistākais ceļš, par 8.pasaules brīnumu dēvēts. Tas savieno Pamira kalnus Ķīnā ar Karakoruma un Himalaju kalniem Pakistānā. Viena no karakoruma paskartēm un pērlēm - karakula ezers, kura krastā vērojamas kirgīzu un tadžiku jurtas, bet fonā paceļas divas augstākās Pamira virsotnes - iespaidīgie Muztagata (Muztag Ata - 7546 m) un Kongurtaga (Kongur Tagh - 7649 m). Hudžarabas kalnu pāreja (Khujarab Pass - 4700 m) kalpo kā Ķīnas-Pakistānas robeža un ir augstākā vieta uz karakoruma augstkalnu ceļa. Pie šīs pārejas, ja paveicas, var ieraudzīt Marko Polo kalnu aitas.
Jau Pakistānas pusē ir baltais Passu ledājs - iespaidīga ledus upe Pakistānas ziemeļos. Slavens un nervus kutinošs iekārtais Passu tiltiņš, tradicionāls vietējo veids, kā šķērsot upi. Fjordam līdzīgs tirkīzzilais Atabadas ezers, kas izveidojies, applūstot vienam no karakoruma augstkalnu ceļa posmiem. 
No tā paveras elpu aizraujoši skati uz milzi Nangaparbatu (8125 m). Uz ceļa ir vieta Jaglot - tajā satiekas planētas trīs augstākās kalnu grēdas Himalaji, Karakōrums un Hindukšs. Tālāk ir Babusaras kalnu pāreja (4167 m), kam raksturīga Tibetas plakankalnei līdzīga ainava. Viens no ceļa posmiem ir applūdis, izveidojot Atabadas ezeru. Khujarab kalnu pāreja (4700 m) - augstākā vieta šai ceļā, Pamiram līdzīga ainava, ja paveicas, var ieraudzīt Marko Polo kalnu aitas.

Jaglot. Vieta uz Karakoruma augstkalnu ceļa, kur tiekas 3 planētas augstākās kalnu grēdas - Himalaji, Karakorums un Pamirs.

Saites.
Ceļi.