Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kamargas Dabas parks

Dabas parks Francijas Provansā.

Atrašanās vieta. Francija, Provansas reģions.

Vēsture. Rezervāta dibinātājs ir Folko Baronselli no Provansas 1895.gadā, kas vietas skaistuma savaldzināts, apmetās te uz dzīvi.

Apraksts. Ronas upe pie Arlas pilsētas sadalās divās upēs – Lielajā un Mazajā Ronā. Abas šīs upes veido iespaidīgu deltu 120 000 ha platībā. Rezervātā var ierasties no netālās Arlas pilsētas. Īpaša savvaļas zirgu aizsargājamā zona.
Pārpurvojušies līdzenumi, ūdens klajumi, ganības, kurās starp niedru vālīšu pūkām var manīt parka galvenos iemītniekus – melnos vēršus, mazos, baltos zirgus un 20 000 rozā flamingus. Vēl plus ūdeņu zilums.
Šeit dzīvo tikai 7000 iedzīvotāju. Viena no galvenajām nodarbēm ir rīsu audzēšana un tā veido 75% no Francijas rīsu patēriņa. Ronas ūdeņi, kas sajaucas ar sāļajiem Vidusjūras ūdeņiem, ir lieliska bāze rīsiem.
Otra nodarbe ir sāls ieguve. Vasaras karstumā iztvaiko sālsūdens ieplakas, veidojot vietu sālsraktuvēm. Sāls kristālu kalni var sasniegt pat 8 m augstumu. Kamargā tie izvietojušies Lielās Ronas piekrastē. Septembris ir mēnesis, kad iegūst sāli, ko pēc tam izmanto medicīnā, kosmētikā, ķīmiskajā un pārtikas rūpniecībā.
Suvenīrs Fleure du Sel – „Sāls puķe,” sāls vannai. Raktuves piedāvā ekskursiju ar vilcieniņu pa raktuvēm un raktuvju muzeja apskati.

Sentmarīdelamera. Dabas parka galvenā pilsēta. Īpatnēja baznīca un cietoksnis.

Saites.
Dabas parki.
Provansas province.