Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kančendžanga

Kančendžanga – „piecu dārgumu mājas.”

8588 m augsta virsotne. Līdz tā pakājei ved viena no visskaistākajām Himalaju takām – caur rododendru un magnoliju mežiem, gar kalnu ezeru līdz Goečalas pārejai. Virsotne ir svēta sikimiešu reliģijā, tādēļ no šīs puses kāpjot, alpīnisti dažus metrus līdz virsotnei it kā neaizejot.
Līdz Goečalas pārejai un atpakaļ ir nedēļas gājiens. Fiziski grūts, lielāoties kāpiens augšup. Gājiens sākas no Juksomas.
Sikimas noteikumi oparedz, ka doties pārgājienā var tikai gida un pavadošās virtuves grupas pavadībā. Vajag pārgājiena atļauju par atrašanos Kančendžangas valsts parkā.
Pirmā naktsmītne Čokā (3006 m).Tas ir augstākais tibetiešu bēgļu ciemats šai apvidū un atrodas šeit vairāk kā 100 gadu. Sikimas valdība vairākkārt mēģinājusi to likvidēt, jo tas atrodas seismiski aktīvā zonā,kur iespējami nogruvumi. Pašlaik vēl nekas slikts nav gadījies.
Nākamā naktsmītne – Dzongri (4200 m).
Hangri – ir tur tāds, ciemam līdzīgs ar budistu klosteri galā.
Tašedinga – salīdzinājumam gandrīz vai lielpilsēta. Galvenajā ielā vismaz trīs hosteļi un bāriņš Blue Bird. Tajā ir klosteris – viena no svētākajām vietām Sikimā. Līdz tam ir apmēram 45 minūšu gājiens.  

Saites:
Indija.