Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kundalini joga

Noaukums kundalīni cēlies no vārda kundal - "iemīļotās matu cirta."

Hindu kultūrā tā ir dzīvo organismu iekšējā enerģija, kas spirālveidīgi iet gar mugurkaulu cauri visām 7 čakrām. Viņu var pārvērst par uguni ar katarses palīdzību, vai arī caur meditāciju modināt garīgai apgaismībai un dialogam ar Lielo saprātu – Visumu.

Šī uguns tiek uzskatīta par pašu aktīvāko no tibetiešu bon reliģijas 5 elementiem. Tiek dēvēta arī par „Mivočes uguni.”

Mugurkaulā snaudošo kundalini enerģiju mēdz saistīt ar senajās leģendās apstāstīto Dzīvības koku

Kā darbojas kundalīni enerģija. Fiziskajā ķermenī kundalīni atrodas mugurkaulā. Divus nervu kanālus, kas apvij centrālo mugurkaula nervu, sauc par idā (negatīvā, Mēness enerģija) un pingalā (pozitīvā, Saules enerģija). Katrs no tiem, vijoties no muguras lejasdaļas augšup, veido divus ar pusi apgriezienus ap mugurkaulu - to sauc par šušmanu. Šie divi kanāli ir galvenie kundalīni enerģijas transportētāji, kas apgādā visu nervu sistēmu.
Bez tās kundalīni enerģijas, kas plūst mūsu ķermenī, pastāv milzīgi kundalīni enerģijas krājumi, kas netiek izmantoti un atrodas zem mugurkaula 4.skriemeļa.
praktizējot kundalīni jogu, šī neizmantotā enerģija tiek stimulēta un pa mugurkaulu ceļas augšup, līdz sasniedz galvas virsu, kur aktivizē epifīzes sekrēciju. Šis sīkais dziedzeris (vairumam cilvēku labības grauda lielumā) un tā funkcijas Rietumu zinātnei ilgu laiku bija nezināmas, toties jogiem tā svarīgā loma bija zināma tūkstošiem gadu. Viena no galvenajām epifīzes funkcijām ir katras ķermeņa šūnas kodola kontrole.
Bioloģiskā apziņa balstās uz ķīmisko procesu - to kontrolē smadzeņu izdalītās vielas. Stimulējot kundalīni enerģiju, šīs vielas tiek aktivizētas un tiek izraisītas būtiskas izmaiņas apziņā. Tās var būt gan nelielas un pakāpeniskas, gan iespaidīgas un straujas. Parmaiņas notiek tad, ja ar kundalīni jogu nodarbojas regulāri.

Kundalini uguns tiek uzskatīta par pašu aktīvāko no tibetiešu bon reliģijas 5 elementiem.

Kundalini joga. Kā viens no jogas veidiem pastāv kundalini joga, kuras galvenais uzdevums ir iemācīties pārvaldīt kundalini enerģiju. Tās uzdevums ir atbrīvot mugurkaulā "snaudošo" radošo kundalīni enerģiju, atbrīvojot "cirtu," tiek pamodināts radošais potenciāls, kas snauž katrā cilvēkā. Agrāk to nekad nemācīja publiski. Pirmais, kas lauza šo gadsimtu tradīciju, bija filozofijas doktors Jogī Bhadžans - 1969.gadā viņš šo jogas metodiku atveda uz ASV, no kurienes tā izplatījās visā pasaulē. 

Saites.
Joga un jogi.