Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kolorādas atskaite

1960.gadu beigu atskaite par NLO novērojumu izpēti, ko sniegusi Kolorādas universitātes komisija. Tādas izpētes un atskaites rašanās saistīta ar NLO masveida novērošanu Mičiganas pavalstī 1966.gadā, ko projekta "Zilā grāmata" pārstāvji skaidroja ar dabisku purva gāzes gaismošanos.

Tomēr aculiecinieki bija tādas attieksmes satracināti un vērsās pie demokrātu partijas kongresmeņa Viviāna Vestona un republikāņu partijas līdera Džeralda Forda. Varas pārstāvji savukārt Kongresam pieprasīja  pārbaudīt informācijas patiesīgumu, kas tikusi saņemta no GKS un "Zilās grāmatas." Savukārt tie uzticēja veikt pārbaudi zinātniekiem. 1966.gadā šādai pārbaudei tika izveidota īpaša komisija no Kolorādas universitātes ar profesoru Kondonu (pazīstams zinātnieks un viens no eksperimentālās fizikas "tēviem," piedalījies atombumbas un radiolokācijas sistēmu radīšanā) priekšgalā. Komisija izvēlējās pētīšanai tikai 90 gadījumus no 2500 esošajiem (ASV budžets tai iztērēja pusi miljona dolāru).

Pētījumu rezultātā komisija uzrakstīja 965 lappaspušu garu ziņojumu. Tā vadmotīvs: zinātnieki paziņoja par tālākas NLO pētniecības bezjēdzīgumu dēļ tā, ka 21 gada laikā šai nozarē nav ticis veikts neviens zinātnei nozīmīgs atklājums. Pēc šāda rakstura ziņojuma nākšanas klajā interese pret NLO ASV kritās veselas 3 reizes.

Tomēr ziņojumu visai aktīvi apsprieda zinātniskajās aprindās. Tā piemēram, visai drīz to asi kritizēja NLO eksistences piekritēji. Vēlāk ziņojumu pat publiski apgāza Amerikāņu astronautikas un aronautikas institūts (AAAI). Dažus gadus vēlāk izrādījās, ka atskaite vispār ir bijis politisks pasūtījums un profesors Kondons ticis ASV GKS vadības nozīmēts NLO problemātikas "kapracis." Jāatzīmē, ka uz šo Kolorādas ziņojumu vēlāk mēdza atsaukties pat PSRS militāristi un varasvīri.