Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kreacionisms, kreacionisti

Viena no filozofiskajām mācībām par pasaules, dzīvības un cilvēka radīšanu uz Zemes ar vienota pārdabiska spēka jeb Dieva palīdzību.

Pēc kreacionistu domām Dārvina evolūcijas mācība nav patiesa, jo, lai gan reāla ir dabiskā atlase un daži citi evolūcijas mehānismi, tomēr arī tie nav nekas cits kā vien pārdabiskā virzītājspēka izpausme.

Kreacionistu trulākā izpausme ir to ortodoksālais spārns, kas uzskata, ka Zemei ir 7000 gadu (saskaņā ar melnsvārča Ašēra "aprēķiniem"), dinozauru nav bijis, bet to kauli nav nekas cits kā Sātana mēģinājums sajaukt cilvēkiem prātu.

Ar kreacionisma nostādnēm visai labi saskan fundamentālie pasaules pamatlikumi -enerģijas nezūdamības likums, otrais termodinamikas likums u.c.

Mūsdienās modernāka un pamatotāka kreacionisma izpausme ir "Saprātīgās radīšanas teorija," kas uzskata, ka pasauli radījis kāds Visuma saprāts, ĀC vai kas līdzīgs.

Mūsdienās jau konstatēts, ka lielākā daļa ģenētisko mutāciju ir precīzi virzītas noteiktā virzienā. Tādejādi, iespējams, tieši kreacionistiem ir taisnība un evolūcijai ir Saprātīgs Radītājs.

Raksti.
Golems. KODS un INTRONS.

Saites.
Dievs.