Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Lavrovs, Sergejs

Krievijas ārlietu  ministrs Putina valdīšanas laikā.

Radniecība. Tēvs - Kaldrjans, armēnis no Tbilisi. Sergejs Lavrovs slēpj savu etnisko izcelšanos un spītīgi apgalvo, ka ir krievs.
Sieva, meita - Jekaterina Lavrova. S.Lavrovs ir pirmais padomju diplomāts, kura bērns (meita) izaudzis Rietumos. Kopā a vecākiem aizbrauca uz ASV, tad dzīvojusi Londonā un Krievijā ieradusies tikai pirms dažiem gadiem.

Dzīvesgājums. Dzimis 1950.gada 21.martā  Maskavā.
Beidzis Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūtu. Studentu gados strādājis Ostankinas TV torņa celtniecības darbos.
Pēc augstskolas beigšanas strādājis Šrilankā. Pēc tam nosūtīts uz Ameriku, kur vairāk kā 15 gadus nostrādājis ANO.
Kopumā cienījama biogrāfija, kas tagad sabojāta kalpojot Putina režīmam.
Līdz karam Donbasā Lavrovs bija tikai viens no ministriem, taču pēc tam viņs stājās Krievijas ģeopolitiskās pretimstāvēšanas pašā galvgalī.
Viens no pirmajiem diplomātiskajiem panākumiem Lavrova ministrēšanas laikā bija tas, ka Krieviju formāli atzina par starptautisku superlielvalsti, kad 2004.gada aprīlī pirmo reizi 10 gadu laikā Krievija izmantoja veto tiesības balsojumā ANO Drošības padomē.
Tagad Lavrovs uzvedas nevis kā diplomāts, bet gan kā "krievu pasaules" propagandists. Briesmīgi melojis Sīrijas kara un īpaši jau Donbasa sakarā. 
Iespējams, potenciāls Hāgas Starptautiskās kriminālās tiesas klients par Krimas okupāciju un kara izraisīšanu Donbasā.

Lavrovs ir dzejnieks, sarakstījis himnu savai augstskolai. Aizraujas ar makšķerēšanu, laivošanu pa upēm. Zin trīs valodas - angļu, franču un singāļu.

Saites.
Krievija.