Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Lokenhauzas pils

Atrašanās vieta. Austrijas Burgenlande, netālu no Ungārijas robežas.

Vēsture. Pili, domājams, ap 1200.gadu ir cēluši hospitālieši – kāds viduslaiku ordenis. Pili uzcēluši Burgenlandes grāfi no slavenās Hūsingeru dzimtas. 
Templieši te apmetās laikā kāda grāfa (1274.-1297.g.) valdīšanas laikā. Savulaik cietoksnis kalpoja templiešiem par rituālu izpildes vietu. No 1968.–1980.g. pilskungs bijis profesors Pauls Antons Kellers.
Mūsdienās cietoksnis ir labi atjaunots.

Objekti. 
Kulta telpa – te iegravēts templiešu krusts. Pilnīgi tukša kapelai līdzīga halle bez rotājumiem ar velvētiem griestiem un taisnstūrainu vidusdaļu, ko abos galos norobežo lukta. Telpai ir tikai viena ieeja. Halles griestos, tieši centrā ir tā sauktā „gaismas acs.” Zem tās lejā, domājams, jau sākotnēji ierīkots ar ūdeni piepildīts puslodes veida padziļinājums. Līdzīgas konstrukcijas ir Sīrijā (franku-bizantiešu cietoksnī pie Latākijas) un Žizoras pilī Francijā, un tās tika izveidotas, lai noteiktā gada naktī kādas zvaigznes vai zvaigznāja gaisma kristu telpā un atspoguļotos trauka ūdenī. Telpas matemātiski-astronomiskā koncepcija izriet arī no tās precīzās orientācijas Z-D virzienā pretstatā citām ēkām Lokenhauzā. 
„Tabernākula akmens” – savāds akmens ar OThlQIVMIN attēlu, kuru atrada būvgružos. Atrodas Kulta telpā, priekšējā apsīdā un kādreiz bijis tabernākuls. Tas ir 1,2 m augsts akmens klucis, iekšpusē dziļi izdobts, lai tajā atrastos vieta šķirstam ar hostijām, taču bez jebkādas kristīgas simbolikas. Toties kluča priekšpusē pēc brāļu Fībagu domām ir iegravēts Mannas mašīnas shematisks attēls – vienīgais tāds zināmais 2.g. tūkstotī tapušais. Aplūkojama tagad ir akmens kopija, bet oriģināls glabājas drošā vietā. Kopiju lika pagatavot kāda fonda viceprezidents, no tāda paša akmens, kuru atveda no Budapeštas. 
Pils kapela – atrodas blakus „kulta telpai.” Celta vienlaicīgi ar to cisterciešu manierē.
Templiešu sapulču zāle – tā ir ļoti liela patiesi gigantiska, jo aizņem trešo daļu pils. Pašiem grāfiem tāda diez vai bija vajadzīga un, visticamāk, tā jau uzreiz celta templiešu vajadzībām.

Hipotēzes. Tātad šis zīmējums uz akmens varētu liecināt par to, ka Mannas mašīna tiešām bijusi templiešu īpašumā. Bez tam Lokenhauzas pils pēdējās desmitgadēs tiek saistīta ar Grālu
Tabernākula zīmes skaidrojums. Tā sastāv no taisnstūra, kam pāri ir pusloks. Pusloka iekšpusē atrodas apgāzts astoņnieks – bezgalības simbols. Zīmējuma augšdaļā redzama vesela rinda aplīšu un pusaplīšu viens iekš otra. Ezotēriķis Gerhards Gross uzskata, ka bezgalības zīme nozīmējot vārdu „maize” vai „es esmu dzīvības maize.” 
Citkārt to uzskata pat trīsgalvaino templiešu elka Bafometa attēlojumu, vienlaicīgi par seni jūdu Mannas mašīnas (brāļi Fībagi) attēlu, vienlaicīgi par Derības šķirsta attēlu vai pašu Grālu.
Pauls Antons Kellers apgalvo, ka veselā rindā rakstīto avotu tieši Lokenhauzas pili nosauc par Grāla pili.

Saites:
Tempļa ordenis.