Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Lieldienu salas petroglifs

Kādu dīvainu petroglifu savā grāmatā “Atpakaļ uz zvaigznēm” aprakstijis Ērihs fon Dēnikens. Viņš to nosauca “puszivs, puscilvēks - ar zvaigznes zīmi.” Dēnikena grāmatu izlasījis H.Hāss, kuram bija izpratne par tehniku. Viņš negribēja piekrist Ēriha fon Dēnikena skaidrojumam un piedāvāja ko tehnoloģiskāku. Hāss secināja, ka šis petroglifs varētu būt (ūdens) reaktīvā dzinēja attēlojums.
H.Hāsa skaidrojums: tas, kas zīmējumā izskatās kā galva, varētu būt atvere gaisa ievadīšanai. Pēc tam, kad sprauslu vāki - divas skaidri saskatāmas līnijas jeb svītras uz kakla - ir aizvērušies, pa ”rokām” sašaurinājumā (kaklā) tiek iesūknēta degviela. Iekšdedzes kamerā, glifa (klinšu zīmējums) ’’vēderā,” redzama simboliska zvaigzne, tas varētu būt ”sveces dzirksteles” attēlojums. Pēc uzlismojuma gāze no sašaurinātas atveres figūras apakšdaļā (kājas, spuras, zivs aste vai vienalga, kā to sauc) plūst uz āru - tādējādi rodas atsitiens, kas ierīci dzen uz priekšu.
Larsa A.Fišingera komentārs: "Ja zīmējumu aplūko vērīgāk, tad šķiet, ka tas ir vienkārši satriecošs skaidrojums.”
Pats H.Hāss par savu petroglifa skaidrojumu rakstīja: “Pat ja zīmējums visumā ne gluži atbilst aerodinamiskai formai, tad tālākas norādes par lidojuma veidu u.c. varbūt varētu atvasināt, izdarot precīzus mērījumus Naskas līdzenumā, tais` vietās, kuras tiek uzskatītas par nolaišanās skrejceļu.”

Saites.
Senatnes lidaparāti.