Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Lielais gads

Anaksimandrs (ap 610.-547.g.pmē.) uzskatīja, ka Zemes dzīvība attīstās starp totālās applūšanas un pilnīga sausuma periodiem. Visa dzīvība iet bojā un pēc katastrofas neierobežotais dabas pamats dzīvību rada pilnīgi no jauna (tāpat uzskatīja Kivjē un citi dabaszinātnieki XIX gs., līdz katastrofistus mālā nobīdīja uniformisti, taču nākotnē situācija var mainīties un katastrofu teorija var atgriezties agrākajās pozīcijās). Dzīvības rašanās un attīstība notiek starp abām katastrofām. Pāreja no plūdiem uz sausumu ir neizbēgams priekšnosacījums dzīves atjaunošanai. Tā domāja arī Teostrafs un Apollonijas Diogēns.
Aristotelis (384.-322.g.pmē.) mācīja, ka likteņa noteiktos laika apstākļos notiek tāpat, kā nākot ziemai- valda pasaules mēroga ziema ar lietusgāzēm.
Censorins (III gs.) norādīja, ka pastāv Gads, kuru Aristotelis sauc nevis par Lielo, bet gan Vislielāko. Vislielākajā gadā vienojās Saule, Mēness un piecas planētas, atrodoties vienā un tajā pašā zīmē. Šī Gada ziemā notiek Pasaules plūdi, bet vasarā - Pasaules ugunsgrēks.
Aristarhs uzskatīja, ka šis Gads ilgst 2484 Zemes gadus, bet Dions uzskatīja, ka Gads ilgst 10 884 Zemes gadus. Orfejs domāja, ka Gads ilgst 120 000 gadu, Kasandrs nosauca vēl lielāku skaitli - 3 600 000 gadus.
Pasaules ugunsgrēku un Pasaules plūdus pieminējuši Filolājs un Bēross. Ja zodiaka Vēža zīmē sastopas Saule, Mēness un piecas planētas, it kā nostājoties vienā rindā (planētu parādē), tad sākās Pasaules ugunsgrēks. Ja planētu parāde notiek Mežāža zīmē, tad sākās Pasaules plūdi. Pamatojums: Vēzis ir zodiaka vasaras zīme, bet Mežāzis ir ziemas.
Retorijs raksta par Lielo gadu un pilnīgu septiņu zvaigžņu atgriešanos vienā zvaigznājā: Saturns piepilda Lielo atgriešanos pēc 265 gadiem, Jupiters - pēc 427 gadiem, Marss - pēc 284, Hēlijs - pēc 1461, Venera - pēc 1151, Merkurs - pēc 480, Mēness - pēc 257 gadiem.
Kad visas zvaigznes sapulcējās kopā Vēža zvaigznāja 30. grādā vai Lauvas zvaigznāja 1.grādā, norisinās laika apgrieziena pilnīgs piepildījums un applūst liela daļa pasaules. Kosmiskā atgriešanās notiek pēc 1 753 000 gadu, kad visas zvaigznes satiekas Vēža vai Lauvas zvaigznājā un tad tās sastājās vienā līnijā, nu gluži tā kā zaldāti.