Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Mistēriju pakalns

Mystery Hill.
30 akru plaša megalītu atradne Ņūhempšīras pavalstī, bieži saukta par Amerikas Stounhendžu.

Atrašanās vieta. ASV, Ņūhempšīras pavalsts, netālu no Salemas pilsētas.

Atklāšana un izpēte. Sākumā vieta bija Patiju (Pattees) ģimenes īpašumā, kas seno megalītu klātbūtni savā zemē vienkārši ignorēja.
Nosaukumu "Mistēriju pakalns" objektam devis antikvārs un apdrošināšanas aģents Viljams Gudvins (William Goodwin), kas šo vietu iegādājās 1937.gadā. Gudvins uzskatīja vietu par īru mūku dibinātu. Lai gan nekādu dibinātu pierādījumu tam nebija, Gudvina uzkati atvēra slūžas dažādām spekulācijām par seno eiropiešu klātbūtni šai objektā.
1956.gadā šo vietu iegādājās Stounu (Stone) ģimene, kas pārsauca vietu par Amerikas Stounhendžu. No 1959.gada viņi sāka vadāt šeit tūristus par naudu un tirgot suvenīrus.
Vēlāk, 1976.gadā kāds jūras biologs Barijs Fels (Barry Fell) par šo vietu uzrakstīja grāmatu - tas bija klasisks pseidoarheoloģisks teksts par to, kā šeit itkā uzieti ogāmiskie, feniķiešu un ibēriešu uzraksti.
Tomēr īstos arheoloģiskajos pētījumos noskaidrots, ka kompleksa vecums ir 4000 gadu.

Apraksts. Komplekss sastāv no virknes akmeņu sienu, pazemes kambaru.
Te atrastas visdramatiskākās agrīnās struktūras Ziemeļamerikas kontinentā. 30 akru lielā megalītu vieta ir identiska līdzīgiem atradumiem Rietumeiropā un ir viena vecumā ar tiem - bija pieejama cilvēkiem kopš 1959.gada. Tajā pašā laikā mājokļi Amerikas Stounhendžas vietā ir uzrādījuši artefaktus no vissenākā laika perioda, visnozīmīgākie atradumi šajā vietā ir ķeltu (indoeiropiešu) gravējumi uz akmens.

Atradumi.
Ķeltu saules simbols. Datēts ap 2000.g.pmē.

Papildus šim būvēm, daudzas vietās Ziemeļamerikā ir uziets liels daudzums dzelzs izstrādājumu. Dzelzs izstrādājumi bija neatbilstoši amerindiāņiem. 9000 gadu vecas vai pat vecākas balto cilvēku skeletu atliekas un šīs būves ir spēcīgs pierādījums tam, ka baltie cilvēki dzīvoja Ziemeļamerikā pirms indiāņu ierašanās.

Saites.
Ziemeļamerikas dzelzs kausējamās krāsnis.
Ziemeļamerikas megalīti.
Ņūhempšīras pavalsts.