Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Melhisedeka sala

The Dominion of Melchizedek.
Neparasts mākslīgs valstisks veidojums trijos koraļļu atolos.

Atrašanās vieta. 10o ziemeļu platuma, 109o rietumu garuma. Pie Klipertona salas. Sala nav iezīmēta nevienā kartē.

1991.gadā liels avantūrists, atvaļināts Kalifornijas protestantu mācītājs, Bībeles pētnieks Deivids Pedlijs pameta ardievas kalpošanai dievam un nolēma dibināt savu valsti. To viņš arī paveica - ar savu teritoriju, savu valdību, savu karogu un himnu, savu reliģiju un par savu tautu, kas veda izcelsmi no noslēpumainas pirmslāvu cilts - "rusīņiem."
Valsts atrodas trijos iepriekš neapdzīvotos koraļļu atolos, kas viens no otra atrodas daudzu simtu kilometru attālumā. Tos grūti atrast kartēs. Tomēr vairāk kā 15 pasaules valstīs melhisedekieši var iebraukt bez vīzas, dzimtenē tiem nav jāmaksā nekādi nodokļi.
Tādas pases īpašnieki ir arī tēva Pedlija reliģijas piekritēji. Pats Pedlijs savas dzīves izskaņā radījis jaunu Bībeli, kuras centrālais personāžs ir Melhisedeks. "Melhisedeka bībelei" bija milzīgi panākumi ASV - tā ir pilna ar mistiku un kļuva par modīgu sensāciju. Pedlijs savā valstī ir gan prezidents, gan pirmpriesteris.
Pēc diplomātijas noteikumiem jauna valsts var tikt citu atzīta tikai tad, ja to dibinājuši vajātas reliģijas pārstāvji vai arī tauta, kurai nav savas teritorijas, taču ir etniskā kopība. Pedlijs to tika paredzējis. Praktiski visi viņa reliģijas sekotāji ir žīdi, un Pedlijs tos visus pasludināja par rusīņiem (etnisko slāvu grupa, kas šodien dzīvo Rietumkarpatos). Pie reizes viņš paziņoja, ka  rusīņi ir Melhisedeka dzimtas pēcteči - viena no zudušajām Izraēļa ciltīm, tūdaļ viss nostājās vietā.
Pēdējais šķērslis bija savas teritorijas neesamība. Pedlijs par visiem saviem ienākumiem nopirka neapdzīvotu un vārdā nenosauktu atollu netālu no Klipertonas salas Klusajā okeānā, kas nebija iezīmēts nevienā kartē un uz to nepretendēja neviena valsts.
Pats Pedlijs nomira uzreiz pēc savas valsts nodibināšanas. Izgaisa līdzīgi Melhisedekam, lai gan viņa līķi esot redzējuši Meksikā, tomēr daudzi teicās esam redējuši viņu svaiku un veselu.
Pedlija lietu turpināja dēls Marks Velingtons, kas līdz tam darbojās ar nekustamajiem īpašumiem un "naudas atmazgāšanu." Mantojis uzreiz veselu valsti un tautu (tolaik valstij bija gandrīz jau 50 pilsoņu), Marks ātri nomainīja vārdu uz Brančs Vaindresers - žīdu valodā "Vīnogulāja zars" vai "Jahves bēgšana." Marks salā iesāka reģistrēt ārzonu kompānijas, drukāt pastmarkas un pārdot pavalstniecību visiem, kas vēlas. Turība auga.
Viss tas izskatījās pēc pamatīgas afēras, un par Marku-Branču sāka interesēties FIB. Tomēr viņa iesēdināšanu izjauca tas, ka Melhisedeka valsti 1993.gadā atzina Centrālāfrikas Republika. Tur cilvēkēdāja Bokasas pēctecim bija "iesučījuši" kārtīgu naudas žūksni. Pēc 2 gadiem Melhisedeka valsti atzina ASV Kalifornijas pavalsts, kas ir vienīgā ASV pavalsts ar patstāvīgu ārpolitiku. Tad to atzina visas DA Āzijas valstis, pasi par likumīgu uzlūko visās Eiropas valstīs, bet Vašingtonā ir par vēstniecība.
Tai pat laikā atollā gandrīz neviens nedzīvo. Vaindresers vada valsti tieši no peldošas villas Taho ezerā Ziemeļkalifornijā. Viņa pavalstnieki izmētāti pa visu pasauli. "Goda konsula" statuss maksā 5000 dolāru, pase - 2000 dolāru. Tāpat prezidents izlaidis arī kādas kompānijas akcijas, kurai esot tiesības izstrādāt valstiņas derīgos izrakteņus visos trijos atollos. Tā šī valsts eksistē vēl šodien.