Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Marmačikitsa

Ārkārtīgi slepena indiešu mācība par par cilvēka ķermena "dzīvības punktiem," kuru apguva tikai kalaripajatas kaujas mākslas augstākie adepti.

Pie tās skolnieki tiek pielaisti ne uzreiz un ne visi. Viens no traktātiem saka: "...novēro skolnieku 12 gadu un tikai pēc tam dalies ar viņu zināšanās. nedalies šai zinībā ar nežēlīgu, bet tikai ar Šiva jogu."

Uzskata, ka ir zināmi 100 dzīvībai svarīgie punkti (marmas). 7 no tiem ir tik jūtīgi, ka tie, kas pārvalda šo slepeno mākslu, var piespiest jebkuru zaudēt samaņu vai līdzsvaru tikai ar vienu pieskārienu. Eksistē arī īsti "nāves punkti," sitot pa kuriem, ir iespējams nogalināt. Pieskāriens pie tādiem punktiem var izsaukt stipras sāpes vai paralīzi līdz pat vairākiem mēnešiem.
Ne visi punkti ir bīstami. Ar daudziem citiem var ārstēt, līdzsvarot elementus ķermenī. Visi kalaripajatas skolotāji ir arī lieliski dziednieki un dziedināšana notiek tradicionālajā kalari. Ašani tiek ārkārtīgicienīti kā "dziedināšanas spēka" pārvaldnieki. Viņi lieto ziedes un eļļas, viegli tiek galā ar mežģījumiem, lūzumiem, spēj apturēt asiņošanu, spēj anestezēt ar roku uzlikšanu.
Pētnieki atzīmē, ka lielu nozīmi kalaripajatas mākslā spelē sena karavīru maģija, par kuru gan maz kas zināms, jo tās pratēji glabā to kā lielu noslēpumu.

Savulaik cīņas mākslas meistara Brūsa Lī nāvē tika vainots tā saucamais "nāvējošais pieskāriens," kas varētu būt nācis tieši no šādas cīņas tehnikas.

Saites.
Austrumu cīņas mākslas.
Kalaripajata.