Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Golems. Benzīns – no Velna, nafta – no Dieva

Patērētājs domā – akmeņogles no kokiem, nafta – no jūras dzīvnieciņiem.
Vēl normālāks nedomā vispār neko.

Kad Linards Naikovskis (M.Ķempes vīrs) bij gājis pie psihiatra: „Dakter, man šķiet, ka es neesmu normāls,” - psihiatrs atbildējis: „Cūka ir normāla.” Visu var apšaubīt.

Pierādījumi tam, ka naftai ir biogēna izcelsme, kā to parasti domā:

Naftā ir molekulu grupas, kādas rodas tikai no dzīvā (planktona).
Naftai ir optiska aktivitāte. Arī dzīvie oraganismi ir kreisi polarizēti.
Naftā ir molēkulas ar nepāra oglekļa atomu skaitu. Tāpat kā dzīvajā.

Pretējie pierādījumi – „nafta no Dieva” (abiogena izcelsme):

Visā Saules sistēmā ir milzīgi daudz ogļūdeņražu: metāns, etāns un darva. Tie taču nebūs cēlušies no debesu planktona?
Naftas nogulās pilnīgi trūkst fosīliju. Kāpēc?

Naftai no ļoti dziļiem slāņiem trūkst dzīvības pazīmju – optiskās aktivitātes un bioloģiskas izcelsmes molēkulu.

Dziļākā naftā vairāk ūdeņraža. Seklākākos urbumos ūdeņradi noplicina tur atrodamās baktērijas.

Vidējo Austrumu nafta atrodama no Turcijas līdz Persijas līcim (2700 km), klintīs ar lielu ģeoloģiskā vecuma diapozonu. Tomēr naftas ķīmiskais sastāvs visā platībā vienāds. Ja būtu no virszemes iegulām, vajadzētu atšķirties.

Naftu un gāzi atrod garu līniju un arku veida nogulumos, kas saistītas ar zemes garozas plīsumiem, nevis dzīvo organismu nogulām (apļveida arka no Ķīnas līdz Jaungvinejai, 6000 km). Visticamāk – šī nafta ceļas no dziļumiem.

Nafta atrasta pamatiežu plaisās lielos dziļumos (Zviedrija, 6,7 km). Nafta ir viegla, ceļas uz augšu, sūkties uz leju nevarēja.

Metāns, arī ogļūdeņradis - dabas gāzes pirmais komponents – visā Saules sistēmā, pamatakmeņu plaisās, okeānu dibena iežos, liesmās vulkānu izvirdumos, kas nāk no 200 km. dziļuma.

Hēlijs vienmēr top atrasts kopā ar metānu. Ja metāns nāktu no fosīliem iegulumiem, tur hālija nebūtu daudz, jo hēlijs rodas urāna sabrukšanas procesos zemes dziļumos.

Hēlijs dažreiz sastāda 10% no metāna gāzes. Ja metānam būtu vienīgi bioloģiska izcelsme, tas tik daudz hēlija nespētu uzkrāt. Metāns nācis no liela dziļuma.

Dažreiz dziļurbumos pēkšņi palielinās gāzes spiediens, tas norāda pārrāvumu uz vēl dziļāku apgabalu.Tik dziļi bioloģisku iegulu nav.

Jau izsūknētas naftas krātuves no jauna piepildās – dažreiz no blakus esošiem, citreiz no dziļākiem apgabaliem.

Dimantu esība norāda, ka 150–300 km dziļumā ir tīrs ogleklis. Šis ogleklis izfiltrējies no ogļūdeņražiem, tiem ejot caur saspiestiem iežiem. Tādā dziļumā planktona nav.

Bez „izkausētās zemes teorijas” ir arī „aukstā zemes izcelsmes teorija”: Zeme veidojusies no klints gabaliem, kas ir tie paši meteorīti. Īpašs meteorītu veids – oglekļa hondrīts, ir ļoti bagāts ar oglekli (līdz 80%). Spiediena rezultātā tie varēja uzkarst un izdalīt ogļūdeņraža šķidrumu. Tas rodas vismaz 200 km dziļumā, un tiek dzīts uz augšu. Arī akmeņogles ir tikai daļēji fosīlas izcelsmes, daļēji piesūknētas ar dziļumu ogļūdeņražiem. To pierāda nesabojāti šūnu apvalki, kas piesūkušies ar oglūdeņražiem.

Tapat kā nav pierādīta evolūcijas teorija, nav pierādīta arī brūnogļu izcelšanās no kūdras un akmeņogļu izcelšanās no brūnoglēm. Bet, kas zin, varbūt joprojām skolā tā māca.

Sazvērestības teorija: Tāpēc arī netiek ražoti ūdeņraža un elektro dzinēji, ka naftas zemes dziļumos pietiek un lielās korporācijas to zin. Naftas cenu svārstības ir pasaules politikas sviras, ne naftas trūkuma rezultāts.

Dzīvās radības problēma ir ogļūdeņražu radītais piesārņojums, nevis to trūkums. Naftu radīja Dievs, cilvēks radīja benzīnu. „Man palikt. Tev izkūpēt pa garu skursteni. Un lūdzu piedod, ka man tas gaiss jāelpo.” (Gandrīz dzejniece Ināra Eglīte. Gandrīz savējie sapratīs).

Augšējais attēls: Pretamerikāņu demonstrācija Mehikā, 07.04.2003., Viļņa Stroda foto.

Pirmo reizi publicēts 16.01.2010 Aliens.lv iepriekšējā versijā.