Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

M31. Dzīvība

Visu dzīvo, kas apdzīvo Zemi, var dalīt arī pēc gudrības vairākās grupās:

a) tādi, kuri izdod tikai atbildes reakciju (mikrobi, abinieki),
b) tādi, kuri kaut ko iemācas (zīdītāji, daļa putnu utt.),
c) tādi, kuriem galvenais ir iemācītas darbības, domāšana, valoda - t.i. spēja radīt civilizāciju.

Civilizācijas arī var būt dažādas, piem. tehnoloģiskas (cilvēce); var būt tāda, kur darbarīku vietā izmanto specializētus dzīvniekus (piem. medicīnā izmanto dēles un bites). Var iedomāties sabiedrību, kura vispār neko nepārveido, nestrādā cilvēka izpratnē - bet vai tā ir civilizācija? Piemērs - delfīni. Vēl ir tā sauktie maugļi, bet, parasti tie ir augstākas grupas īpatņi, kas uzauguši zemākā grupā - tātad deģenerāti.

Cik var saprast no aprakstiem, tad visi "viesi no NLO" pieder pie c) grupas, t.i. tur, kur cilvēks. Tie ir tehniski gudrāki (jo viņi atlidoja), bet intelektuāli principiālas atšķirības nav.

Rodas interesants jautājums - vai eksistē augstākas dzīvības formas vārda visplašākā nozīmē??? Tas ir, tiem nevajag būt olbaltumiem, organikai, humanoīdiem; pēc iedalījuma tādiem vajag varēt dzīvot arī kosmosā, t.i. Visums tiem būtu tas pats, kas mums planēta. Ievērojiet, kad cilvēce lidos kosmosā, tā meklēs tikai sev piemērotas planētas + vēl cīņa ar turienes mikrobiem (interesanti, kā ar tiem tiek galā mazie zaļie?).

Secinājums: ja eksistē augstākas dzīvības formas, tad mēs tās varēsim novērot tikai pēc iedarbes uz vidi (kosmosu), t.i. mēs novērosim parādību, ko vairs nevarēs izskaidrot. Kādas tās varētu būt - nezinu, bet vismaz zvaigznes vai lielākā mērogā. Un tas tikai gadījumā, ja tām nav aizliegums iedarboties uz vidi tādā mērogā.

Attēls: wordpress.com 

Pirmo reizi publicēts 08.09.2009. Aliens.lv iepriekšējā versijā.