Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Debesu uguņi, nakts gaismas

Viens no NLO veidiem A.Haineka klasifikācijā.

Haineka NLO novērojumu klasifikācijā tie ieņem atsevišķu vietu - 1. Debesu uguņi (dažviet literatūrā rakstīts arī - "Nakts gaismas"). Tie ir NLO, kurus aculiecinieki novēro nakts laikā. Gaismas uguņi naksnīgās debesīs – visbiežāk novērotie NLO. Šādas parādības debesīs tiek novērotas tik bieži, ka ufologi uz tām gandrīz nemaz vairs nereaģē. Vairums gadījumu izskaidrojami ar gluži parastiem un loģiskiem iemesliem, tomēr tuvu ne visi.

Novērojumi. Parādības, kas var tikt klasificētas kā "debesu uguņi," IV gs. savā "Pareģojumu grāmatā" daudzkārt pieminējis jau romiešu rakstnieks Jūlijs Obeskvīns. Viņš tās dēvē par "lāpām." Piemēram: "Konsulu Kvinta Aēlija Peta un Marka Jūnija Pena laikā debesīs bija redzama degoša lāpa debesīs virs Lanūvijas (Lanuvio), maza ciemata Albānu kalnos 20 jūdzes no Romas."
Tēlainu liecību par sastapšanos ar tumsā spīdošajām jūras radībām Klusajā okeānā brauciena laikā ar balsas plostu Kontiki atstājis pazīstamais antropologs Tūrs Heijerdāls, kura citāta beigās aprakstītas arī, iespējams, tā saucamās "nakts gaismas":
“Kad iestājās nakts un tumšajās tropu debesīs sāka mirdzēt zvaigznes, tad jūra ap mums sacentās mirdzēšanā ar zvaigznēm un atsevišķi spīdoši planktona sīkorganismi tik ļoti izskatījās pēc kvēlošām oglēm, ka mēs gluži neviļus pierāvām kailās kājas, kad viļņi šīs kvēlās oglītes izmeta uz plosta. (..) Šādās naktīs gadījās, ka mūs biedēja divas apaļas, spožas acis, kas pēkšņi iznira no ūdens cieši blakus plostam un kā hipnotizēdamas stingri raudzījās uz mums gluži kā pats ūdensvīrs. Bieži vien tie bija lieli kalmāri, kas uzpeldēja ūdens virsū, zibsnīdami savām velnišķi zaļajām acīm, kuras tumsā zaigoja kā fosfors. Bet dažreiz tās bija dziļjūras zivis, kas tikai naktī iznira augšā un kā apburtas lūkojās uz mūsu lukturīša gaismu. (..) Citreiz naktīs mēs ieraudzījām spīdošas bumbas, dažas mazākas, dažas krietni prāvas, te tās uzliesmoja, te nodzisa gluži kā šaudīgi degošas elektriskas spuldzītes.”

Aliens.lv pierakstījis šādu Sedlenieku ģimenes sniegtu liecību par novērojumu Staiceles tuvumā (sagatavošanā!).

Nospiedums kultūrā.
Aleksandra Grīna romāns "Debesu ugunis."

Filma "Debesu ugunis." Angliski - Firelight) ir 1964.gada fantastikas filma. Kinorežisors un scenārists - Stīvens Spīlbergs (viņa kino debija). Saskaņā ar sižetu "Debesu ugunis" ir pētnieku grupa, kas pētī virkni krāsainu gaismu parādīšanos debesīs un ar to saistīto cilvēku, dzīvnieku un dažādu priekšmetu pazušanu no iedomātas ASV pilsētas - Frīportas, Arizonā. Starp citplanētiešu Nolaupītajiem ir suns, karavīru pulks un jauna meitene vārdā Liza, kuras pazušana izraisa viņas mātei sirdslēkmi. Citplanētiešu laupījumu iemesls ir zooloģiskā dārza izveide uz viņu planētas Altāra.

Saites.
Haineka NLO novērojumu klasifikācija.