Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Klinges ciems

Atrašanās vieta. Dienvidvācija, Bavārijas galējie DA. Pie ceļa, kas ved no Šnaitzē uz Vaserburgu pie Innas. 

Vēsture. X un XI gs. šeit bija varena pils, kas veidoja Klinges grāfu pārvaldītā apgabala centru. XII gs. Klinge nokļuva Vaserburgas landgrāfa īpašumā, tad 1259.gadā tā nonāca Vitelsbahu rokās. Tie padarīja Klingi par Vecbavārijas zemāko tiesas iestāžu centru. Tā nozīmīgumu apliecina tas, ka 1543.gadā cietoksnis tapa izbūvēts par liela apjoma pili, kas vairāk nekā 250 gadu bija bāriņtiesas sēdeklis. Tāpat pils kalpoja augstmaņiem par medību bāzi, deva patvērumu kaa gadījumos un bija atpūtas vieta daudzajos ceļojumos. Taču tiesu iecirkni likvidēja 1803.gadā, pils savu nozīmi ātri zaudēja un jau nākamajā gadā tika pārdota izsolē un nojaukta. 

Vietas, ko redzēt.
Klinges cietokšņa drupas – mūsdienās ciematā uz tām norāda tikai neliela plāksnīte. Augstu virs miesta atrodas kādus 20 m garš dienvidu daļas pamats. No 1976.–1980.gadam skolēni Vaserburgas Dzimtenes biedrības uzdevumā veica mūrējuma saglabāšanas darbus. 

Ceturtdaļakmens – stāv nepilnus 10 m no ceļa, kas ved uz Evenhauzenu. Pie šī laukakmens laikā no 1100.–1800.gadam par biedinājumu izkārtas ar nāvi sodīto gabalos sadalītās miesas. Akmens no pils taisnā līnijā atrodas ap 2 km attālumā. Vietai nav laba slava, jo autovadītāji, īpaši naktīs, bieži šai vietā vēro neparastā zilganā krāsā spīdošus mākoņus, kas kā riņķa dejā pietuvojas cits citam, šūpojas virs akmens un tad atkal šķiras. 

Saites.
Bavārija.