Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Mičigana ezera megalīts

Zemūdens megalīts Mičigana ezera dibenā.

Atrašanās vieta. Mičigana ezers ASV, Grandtraversas līča dibenā.

Atklāšana un izpēte. 2007.gadā, izmantojot distanciālās zondēšanas sistēmu, arheologi apsekoja Mičigana ezeru Grandtraversas līča rajonā. 12 m dziļumā tie atklāja neparastu mākslīgu veidojumu, kas atgāinot Stounhendžu. 
Pēc tam TV kanāla pārstāvji Roba Nelsona (Rob Nelson) vadībā iegremdējās ezerā un ar stereofotogrammetrijas metodi no 2D fotogrāfijām izveidoja trīdimensiju modeli. Sīkāk izpētot to ļāva ieraudzīt klintīs iegravētu mastodonta attēlu. Pārsteigtais pārraides vadītājs rupji nolamājies un turpinājis: "Neticami, klintī iekaltais mastodonts nav redzējis Saules gaismu pieci tūkstoši gadu. Tas ir grandiozi!"
Nelsons saus savāktos materiālus nodeva Mičigana universitātes Lielo ezeru muzeja antropoloģiskās arheoloģijas nodaļas kuratoram Džonam Šī (John O'Shea). Rūpīgi izstudējis klinšu zīmējumu, zinātnieks izteica domu, ka struktūra varētu būt akmens aploks, kurā senie mednieki medību nolūkos dzimuši iekšā mastodontus. Bara iedzīšana aplokā augšējā paleolīta laikā bija lielo dzīvnieku medīšanas pamatmetode un dažas tādas vietas arheoloģiem ir labi pazīstamas.
Veidojuma vecumu novērtēja kā 9000 gadu. Šai pašā vietā tika atrasts arī laukakmens ar mastodonta petroglifu - mastodonti izmiruši šais apvidos vismaz 10 000 gadu atpakaļ.
Visai precīzi zināms, ka apmēram pirms 10 500 Mičigana ezera ūdeņi krasi kritušies līdz daudz zemākam līmenim un tādā atradās apmēram 3500 gadu. Tikai pirms 5000 gadiem ezera ūdens atkal pacēlies un ir šodienas līmenī. Tādejādi šī veidojuma vecums noteikts kā 9000 gadu.

Tātad cilvēku veidotais megalīts pastāvēja pirms paša Mičigana ezera rašanās.

Saites.
Mičigana ezers.
Ziemeļamerikas megalīti.