Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

NLO fenomens

Ziņojumu kopums par gaisakuģiem, ugunīm un objektiem zemes virsmas tuvumā un ūdenī vai augstu gaisā, kas ir cilvēkam nepazīstamas/nezināmas un neļaujas triviālam skaidrojumam - tātad tie nav putni, meteori, gaisa baloni vai kas cits tāds, kas principā cilvēkam ir pazīstams.

Cilvēki izsenis mēģinājuši "atkost" šī fenomena dabu. Modernajā laikmetā, liekas, pirmais, kas, iespējams, pievērsies šī fenomena būtībai un mēģinājis  to noformulēt ir K.G.Jungs savā 1959.gada darbā "Lidojosie šķīvji: par lietām, ko redzam debesīs." Tajā Jungs fenomenu apzīmējis kā "garīgas dabas objektu ar materiālām pazīmēm." 

Pie līdzīgiem secinājumiem nonācis arī viens no nopietnākajiem ufologiem - Žaks Valle, kas pēc 20 pētījuma gadiem atmetis hipotēzi par NLO kā kosmisko ceļotāju transportlīdzekļiem, pilnīga pierādījumu trūkuma dēļ. Tā vietā Valle atzīst (1972.gada intervija Džeromam Klārkam, žurnāls Fate Magazine), ka "[NLO] ir neticams elekromagnētiskās enerģijas daudzums, kas sakopots nelielā tilpumā." Valle tāpat arī būtībā atzīst jau Junga apzināto, ka NLO piemīt arī kādas materiālas īpašības, citādi "...mēs nevarētu tos uztvert, jo cilvēki - tie ir materiālas būtnes." Tāpat Valle atzīmē, ka NLO spējīgs izkropļot realitāti un izkropļot cilvēka realitātes uztveri, kas visu padara pavisam sarežģītu. Kā piemēru viņš min kādu gadījumu Dienvidamerikā, kad Nolaupītais uzskatīja, ka viņu Nolaupījuši citplanētieši, bet viņa paziņa - ka Nolaupītais iekāpis autobusā, kas pēkšņi parādījies tiem aiz muguras. No Valles teiktā var secināt, ka NLO nevar aprakstīt fiziskos terminos.

Pēdējā laikā šim fenomenam mēdz pieskaitīt arī paranormālas parādības, kurām, iespējams, ir kāds sakars ar NLO tēmām - AZ, poltergeistu, fejas u.c.

Zinātne un NLO fenomens. Akadēmiskā zinātne neatzīst tāu lietu vai parādību esamību, kuras nevar konstatēt mūsu sajūtu orgāni tieši vai pastarpināti, t.i. ar īpašu aparātu, instrumentu un citu zinātniskās pētniecības līdzekļu palīdzību. NLO bieži vien uzvedas tieši tā.

Raksti.
Vai Pentagona publiskotie video pārliecinoši pierāda NLO eksistenci?

Saites.
NLO.