Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Bernārs, Bernards de Mentons, svētais

Lielā Sv.Bernarda pāreja. 2469 m augstumā atrodas Šveices un Itālijas robeža. Bez šīs ir vēl arī otra Sv.Bernarda pāreja, kas savieno Šveici un Franciju. Kaut kur pa ceļu šeit pārvietojušies jau senie romeši. Bursenpjēras ciematā blakus baznīcai var aplūkot robežstabu, ko leģionāri uzstādījuši imperatora Konstantīna valdīšanas laikā 310.g.
Šais klinšainajos kalnos XI gs. izveidojās augustīniešu klosteris Bernarda de Mentona vadībā. Kinšainajos kalnos 8 mēnešus gadā bija sniegputeņi un mūki ar suņiem sambernāriem šeit glāba cilvēkus. Tādējādi ir aprēķināts, ka mūki izglābuši ap 2000 cilvēku. Tā Bernards iemantojis svētā statusu un viņa pīšļi atdusas tepat XVII gs. celtajā baznīciņā. Te arī viņa statuja. Baznīciņas vietā kādreiz atradies romiešu Jupītera templis.

Kristiešu leģenda vēstī, ka velns kādreiz sastapis Sv.Bernardu (vai tas ir par šo Bernardu???) un lielījies, ka zinot septiņus psalmu pantiņus, kuri noteikti sagādājot debesu valstību katram, kas tos ik dienas noskaitot. Kad Bernards lūdzis norādīt tos, velns atteicies. «Labi vien būs,» - atbildējis svētais, «es noskaitīšu katru dienu no sākuma līdz galam visus psalmus un tātad arī tos septiņus pantiņus.» Velns nobijies no tik daudzām lūgšanām un atklājis noslēpumu.

Sv.Bernards, pēc nostāsta, kādreiz tik dziļi nogremdējies svētajos rakstos, ka, sajūtot slāpes, paķēris blakus stāvošo krūzi un nodzēries, nemanīdams, ka tā pildīta ar eļļu.

Saites.
Kristiešu svētie.