Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Dzemonu kultūra

Arheoloģiskie materiāli Japānā liecina, ka paleolīts te beidzies visai strauji. Tam sekojis Dzemonas kultūras uzplaukums.

Dzemonu kultūras ģeogrāfija. Amu senie apdzīvotie apgabali tiek uzskatīti kā vieni no senākajiem apdzīvotajiem Japānā un kopumā sakrīt ar Dzemonas kultūras robežām. Tie ir: Minabi Amabe-hun (Oitas prefektūra), Amabe-čo (Tokusimas prefektūra), Kaiši-čo (Nīgatas prefektūra), Itoman-čo (Okinavas prefektūra) un Honsju salas ziemeļu piekraste.
Daži Dzemonu kultūras priekšmeti uzieti arī Okinavā.

Ģenētiskie pētījumi. K.L.Breiss un vēl kolēģi no Vaiomingas universitātes, Ķīnas zinātņu akadēmijas Pekinā un Čendu (Sičuaņas provincē) Tradicionālās ķīniešu medicīnas koledžas salīdzinājuši 22 senu un mūsdienu cilvēku galvaskausu parametrus. Analīze parādījusi, ka senie amerikāņi nav bijusī saistīti ne ar vienu no Āzijas tautām. Toties galvaskausu parametri atbilduši tautai, kas 15 000 gadu atpakaļ apdzīvojusi Japānu un izveidojusi Dzemonu kultūru.
Kopumā uzskata, ka dzemonu kultūras pārstāvji bija aini – eiropeīda paskata cilvēki.(Mazais Zaļais šo te nesaprot, jo redzētajos attēlos aini nemaz tik ļoti neatgādina eiropeīdus).

Dzemonu kultūras raksturojums. Dzemonu kultūra uzplauka pēkšņi pēdējā Ledus laikmeta beigās apmēram pirms 12 500 gadiem. Periods kopumā raksturo visai strauja Pasaules okeāna ūdens līmeņa celšanās un no tā izrietošu masveidīgu ļaužu migrācija jaunas – augstāk novietotas dzīvesvietas meklējumos.
Vēsturiski kultūru iedala:
• agrīnajā;
• vidējā;
• vēlīnajā.

Šo kultūru raksturo viena no senākajām keramikām pasaulē, pilsētu plānojumu. Dzemonieši pielietoja sviru harpūnu lielu zivju medīšanai atklātā okeānā.
Līdz ar to var apgalvot, ka dzemonieši veica tālus braucienus okeānā.
Dzemonu keramika pašā Japānā ilgu laiku tika uzskatīta kā pati vecākā pasaulē - 12 000 gadu sena. Tikai 2009.gadā vēl vecāku uzgāja Ķīnā - 18 000 gadu.
Dzemonas kultūra bija neparastā kārtā izolēta no turpat blakus esošās lielās Āzijas, un daudzkārt tuvāka Klusā okeāna polinēziešu kultūrām.
Par dzemoniešu zināšanām astronomijā liecina Oju un Komakinas akmens apļi Honsju salas ziemeļos, stāvakmeņi pa visu Japānu, daudzi no kuriem ir precīzi astronomiski orientēti.
Viens no tādiem lieliskiem dzemonu stāvakmeņu eksemplāriem tika uziets 1990.gados zem biezas lapu kārtas stāva kalna galā Nabejamas apkaimē Japānas ZR. Tie ir divi 8 pēdu augsti stāvakmeņi ar iecirstiem saules simboliem, kas izvietoti tā, ka šaurajā spraugā starp tiem iespīd saule tieši Jāņu (garākās!) dienas rītā. Visā Japānā vēl joprojām svin šo dienu.
Interesants dzemonu kultūras aspekts ir dogu lelles, kurās daži pētnieki saskata Atnācēju tēlus.

Atradumi.
Keramika.
Dogu lelles.
Zivju ķeršanas āķi. Zviedru antropologs Bengts Anels 1955.gadā atzīmēja, ka Japānā uzietie zivju āķi ir ir paši tuvākie analogi polinēziešu āķiem.

Vecums. Keramikas lauskas no Honsju salas ziemeļu piekrastes uzskata par darinātām laikā no 5200.–3600.g.pmē.

Dzemonu kultūrai līdzīgi atradumi pasaulē.
Valdīvas kultūra Ekvadorā. 1960.gadi. Šis atradums ir ārkārtīgi pārsteidzošs, jo liecina par līdzīgas kultūras izplatību ārkārtīgi, pat neticami, plašā Klusā okeāna reģionā.
Taivāna.
Filipīnas.
Mikronēzija.
Melanēzijas ziemeļi.
Jaungvinejas ziemeļu piekraste.

Austrumu Indonēzija.
Vanuatu.
1972.gadā uzieti 14 līdzīgi keramikas gabaliņi. 

Saites.
Japāna.
Japāņi.