Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Kārters, Hovards

Angliski - Howard Carter.
Angļu arheologs, Tutanhamona kapenes atklājējs.

Dzīvesgājums.
Hatšepsutes atlieku uziešana.
Britu arheologs Hovards Kārters 1903.gadā Valdnieku ielejā Tēbu nekropolē kapenēs KV60 bija atradis divus sarkofāgus. Vienā laikam atradās Hatšepsutes zīdītājas Sitreinas mūmija un otrā kādas nezināmas sievietes mūmija.
1920.gadā Kārters atrada valdnieces Hatšepsutes kapenes, taču tajās atrastie divi sarkofāgi bija tukši. Jau mūsdienās atklāja, ka viena no Kārtera uzietajām mūmijām ir Hatšepsute.

Tutanhamona kapeņu atklāšana. Kad 1907.gadā Ēģiptē ieradās arheologs Hovards Kārters, viņš bija pārliecināts, ka tur atrodas vēl vienas neatklātas kapenes, kurās guļ toreiz maz zināmā valdnieka Tutanhamona mūmija. Arheologa meklējumus finansiāli atbalstīja lords Džordžs Herberts Kārnarvons. Teju pēc desmit gadus ilgiem meklējumiem, 1922.gada 26.novembrī Kārters atrada Tutanhamona kapenes.
1923.gada 16.februārī tika atvērts pēdējais - ceturtais kapeņu kambaris. 

Hovards Kārters un Faraona lāsts. Kārters nepiedzīvoja neko no tā, ko dēvē par"faraona lāstu." Viņš nekad nepiedzīvoja mistisku un negaidītu slimību, kā arī viņa māja nenodega šausminošā ugunsgrēkā. Viņš mira no vēža 64 gadu vecumā. Uz viņa kapakmens rakstīts: «Lai tavs gars dzīvo, lai tu pavadi miljons dzīves gadus, tu, kurš mīl Tēbas, sēžot ar seju pret Rietumu vējiem, kamēr tavas acis raugās laimē.» Liekas, ka Tutanhamonam Kārters šķita lāga zēns, tāpēc no baisā lāsta viņš tika pasargāts. 

Saites.
Tutanhamona kapene.
Faraona lāsts.