Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Kārnarvons, Džordžs Herberts

Angliski - George Herbert, 5th Earl of Carnarvon.

Kad 1907.gadā Ēģiptē ieradās arheologs Hovards Kārters, viņš bija pārliecināts, ka tur atrodas vēl vienas neatklātas kapenes, kurās guļ toreiz maz zināmā valdnieka Tutanhamona mūmija. Arheologa meklējumus finansiāli atbalstīja lords Džordžs Herberts Kārnarvons. Teju pēc desmit gadus ilgiem meklējumiem, 1922.gada 26.novembrī Kārters atrada Tutanhamona kapenes.

Lords Kārnarvons - pirmais Faraona lāsta upuris. Iemeslu baumām par mistisko Faraona lāstu deva lorda Kārnarvona – projekta „Tutanhamons” finansētāja, paragrā nāve. Viņš mira moskītu sakosts pēc 3 nedēļu slimības 1923.gada 6.aprīlī Kairas viesnīcā Continental.
Kad arheologi atklāja kapeņu durvis ar neskartiem zīmogiem, tie nosūtīja lordam Karnārvonam priecīgu telegrammu. Lords kopā ar meitu ieradās Luksorā, bet dažas dienas vēlāk steidzīgi sāka gatavoties aizbraukšanai. Tas izskatījās pēc panikas, un citiem radās iespaids, ka viņš nespēj uzturēties kapeņu tuvumā. Patiesi – lords aizbrauca no Luksoras pat nesagaidījis, kamēr tiks izcelti visi dārgumi. Drīz vien Ēģiptē pienāca ziņa, ka lords saslimis ar kādu dīvainu kaiti, un neviens nevar viņam palīdzēt.
Sīkākas ziņas par lorda slimību ekspedīcijas dalībnieki saņēma no viņa dēla. Brokastu laikā lordam paaugstinājusies temperatūra, tā kāpusi stipri un strauji, slimnieku kratījis drudzis, un viņš murgojis. Ārsti bijuši bezspēcīgi. Kopēja, kas bija pie lorda nāves brīdī, stāstīja, ka dažas minūtes pirms aiziešanas slimnieks sācis murgot un bieži minējis Tutanhamona vārdu.
Karnārvona sievai un kopējai šķitis, ka mirējs sarunājies ar kādu, ko redz tikai viņš. Pavisam īsi pirms nāves lords vēl brītiņu nācis pie samaņas un teicis: „Beidzot tas ir noticis, es dzirdēju aicinājumu, tas sauc mani līdzi.”
Ar lorda nāvi saistīts vēl tāds dīvains fakts, ka viņa nāves brīdī Kairā pazuda elektrība, pēc tam tāpat arī parādījās. To neviens nevarēja izskaidrot. Lorda dēls savā dienasgrāmatā min vēl tādu lietu, ka lorda foksterjers, kas saimnieka nāves brīdī atradies daudzu jūdžu attālumā, pēkšņi sācis skumji gaudot, piespiedies pie grīdas un nobeidzies tieši tajā pašā brīdī, kad miris viņa saimnieks.

Saites.
Tutanhamona kapenes.
Faraona lāsts.