Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Moābieši

Tauta Palestīnā bībeliskajos laikos, kas apdzīvoja auglīgo augstieni uz austrumiem no Nāves jūras laikos pirms senžīdu ienākšanas.

Pirmās Mozus grāmatas 19.modaļā aprakstīts, kā incesta rezultātā no Lāta un viņa abu meitu sakara radusies moābiešu (arī amoniešu) tauta:
    "30. Un Lats atstāja Coāru un dzīvoja kalnā, un abas viņa meitas kopā ar viņu, jo viņam bija bailes dzīvot Coārā. Un viņš ar abām savām meitām apmetās alā.
    31. Un tad pirmdzimtā sacīja jaunākai: "Mūsu tēvs ir vecs, un neviena vīra nav virs zemes, kas varētu nākt pie mums, kā tas ir virs zemes parasts.
    32. Lai ejam un dodam savam tēvam vīnu dzert un lai tad guļamies pie sava tēva, lai no sava tēva mums būtu pēcnācēji."
    33. Un viņas naktī savu tēvu piedzirdīja ar vīnu. Un pirmdzimtā gāja un apgūlās pie sava tēva, bet viņš nepamanīja nedz viņas apgulšanos, nedz viņas piecelšanos.
    34. Un nākamajā dienā pirmdzimtā sacīja jaunākai: "Lūk, es vakar esmu gulējusi ar savu tēvu. Dosim viņam vīnu dzert arī šodien, ej tad tu un guli pie viņa, lai mums būtu pēcnācēji no sava tēva."
    35. Un viņas piedzirdīja arī šinī naktī savu tēvu ar vīnu, un jaunākā cēlās un apgūlās pie viņa. Bet viņš nepamanīja nedz viņas apgulšanos, nedz viņas piecelšanos.
    36. Tā abas Lata meitas kļuva grūtas no sava tēva.
    37. Un pirmdzimtā dzemdēja dēlu un nosauca viņa vārdu: Moābs[A], tas ir moābiešu tēvs līdz šai dienai.
    38. Un arī jaunākā dzemdēja dēlu un nosauca viņa vārdu: Ben-Ammi[A]. Viņš ir amoniešu tēvs līdz šai dienai."

Saites.
Moābiešu ķēniņi.