Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Tempļa kalns

Arābu nosaukums – Haram al Sharif („Dižā svētnīca”).

Tempļa kalns Jeruzālemē. Tajā atrodas arī galvenās Jeruzālemes svētvietas – musulmaņu Aksas mošeja, Klinšu Kupola mošeja un jūdu Zālamana tempļa Rietumu mūris.

Kādreiz kalnā atradusies arī templiešu centrālā pils, kura tiem laikiem bijusi ļoti augsta. To aprakstījis vācu mūks Teodoriks 1174.gadā. Nojaukta XX gs. 50.gados, kad musulmaņu varas iestādes rekonstruēja kalnu.
Viss Tempļa kalns, domājams, ir iekš vieniem tuneļiem. Nesen strādnieki esot atraduši kādus artefaktus no Pirmā tempļa laikiem – dzīvnieku kaulus, māla bļodu lauskas un paliekas no eļļas trauka.

Templiešu tunelis. Žīdu arheologs profesors Meirs Ben Dovs atrada Tempļa kalna dienvidu daļā izraktu tuneli, pa kuru var iekļūt apakšzemes labirintā. Noteica arī aptuveno tā izrakšanas laiku – XII gs. Tādējādi, domājams, tā autori ir templieši. No dienvidu sienas izejošais tunelis veda iekšienē, līdz to pēc 30 m aizsprostoja akmeņi un oļi. Zinātnieki izpētīja apmēram 30 m posmu, bet tālāk politisku iemeslu dēļ nevarēja darboties. Musulmaņu pašpārvalde atļāva veikt tikai fotografēšanu un tuneļa brīvās daļas uzmērīšanu. Viņi pabeidza darbu un noslēdza tuneļa ieeju ar akmeņiem. Tā templiešu tuneļa noslēpums vēl šodien gaida savu atminējumu.

Saites.
Jeruzāleme.