Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Kitumas ala

"Zīloņu ala" (kitum - masaju val.). 

Dabisks pazemes veidojums uz Kenijas un Ugandas robežas Elgona vulkāna tuvumā, daudzu baisu leģendu avots.

Apraksts. To sauc par Zīloņu alu, jo tajā katru nakti ieiet zīloņu bari.
Nokļūt alā nav vienkārši. Ceļš iet gar ūdenskritumu, pašā alā daudz bīstamu nogruvumu un bedru - tajos var uziet neveiksmīgu gnu antilopju u.c. dzīvnieku skeletus. Zīloņi tumsā pārvietojas ļoti uzmanīgi, vecākās alas zīlonenes zina visas bīstamās vietas un kontrolē katru mazo zīlonēnu soli. Zīloņus alā pievelk ne tikai jumts virs galvas, bet arī sāls, ko no alas sienām tie izdrupina ar ilkņiem. Tie ēd arī sikspārņu mēslus, kuros esošā urīnviela palīdz zīloņu organismiem sašķelt celulozi.  Zīloņi nakšņo alā ne vienu vien simtgadi, sienas un griesti alai sašvīkāti ar to ilkņiem - dažās vietās "atzīmes" ir pat 4 m augstumā. 

Alu zīloņi ir jau atzīts fakts, taču ir arī nepārbaudītas baumas un leģendas. I Carjovs (И.Царев) savācis nostāstus, ka it kā daudzi, kas bijuši šai alā, gājuši bojā no briesmīgām iekšējām asiņošanām. 1987.gadā dāņu puisēns Peters Kardināls ziņkārības dzīts nolaidās pazemē, par kuru klīda drūmas leģendas, un pēc nedēļas viņš nomira vietējā slimnīcā. No briesmīgām iekšējām asiņošanām nomira arī francūzis Šarls Monē, kas arī apmeklēja šo alu. Pēc komisijas "Fenomens" ziņām tie mira inficējušies ar kādu nepazīstamu vīrusu.

Zinātnieki esot izvirzījuši hipotēzi, ka miljoniem gadu atpakaļ šai alā dzīvojuši mērkaķu priekšteči, un Kitumas ala kļuvusi par sava veida vīrusu reaktoru. Ir aizdomas, ka arī CIV nācis no šīm vietām. 

Saites.
Alas un grotas.
Uganda.
Kenija.