Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Nevada, ASV pavalsts

Viena no ASV pavalstīm.

Administratīvais centrs - Lasvegasa.

Vēsture. Nevada tika atņemta Meksikai meksikāņu-amerikāņu kara (1846.-1848.g.) rezultātā un pievienota ASV.
1911.gadā gvano vācēji uzgāja slaveno Lovelokas alu ar sarkanmataino milžu atliekām.
1922.gadā kalnrūpniecības inženieris Džons Reids uzgāja senu kurpes pēdas nospiedumu iezī - to novērtēja kā 213–248 miljoni gadu vecu.
XX gs. Nevadā daudzkārt novēroti dažādu veidu NLO. Visvairāk tiem interesējis Nevadas kodolpoligons un vietējās ASV GKS bāzes.

Apskatāmie objekti.
      Lasvegasa.
      Nevadas kodolpoligons.
      Lovelokas ala.
Iespējams, te atrastas milžu atliekas.
      "Atnācēju šoseja." Ceļš blakus "Zonai-51," kura tuvumā novēro NLO.
      Zona-51. Ufoloģiskiem nostāstiem apvīta militāra bāze.
      Nevadas tuksnesis.

Bāze "Bils." Amerikāņu GKS bāze Nevdas pavalstī, Jūtas grāfistē. Te vairākkārt tikuši novēroti NLO lidojumi un "uzkāršanās." Pēc ufologu domām, iespējms, ka par NLO lidojumiem kļūdaini noturēti jaunā superslepenā lidaparāta "Aurora" izmēģinājumi.

Velna caurums. Unikāls veidojums, kas atrodas Nevadas pavalstī tuksnesīgā vietā. Ārkārtīgi dziļš - : gandrīz līdz Zemes centram, tā ir sprauga, kas izveidojusies Zemes garozas lūzuma rezultātā, kad divas tektoniskās plāksnes savstarpēji attālinājušās. Cauruma atveres izmēri - apmēram 9 x 12 m. Caurumā iekšā ir ūdens un tur dzīvo tikai viena pati zivtiņu suga, kas spēj izdzīvot ūdenī, kur maz skābekļa. Mīkla ir tā, kā zivtiņas šeit nokļuvušas.

Uguns ieleja. Valley of Fire. Krāsainie Varavīksnes kalni, klinšu arkas, Ziloņa snuķa kalns, klinšu stabi "Septiņas māsas"  un sirreāls dabas veidojums Fire Wave.

Hūvera dambis. Līdz 1947.gadam pazīstams ar nosaukumu Akmens aizsprosts. Tas ir betona smaguma arkas aizsprosts, kas uzbūvēts ASV Melnajā kanjonā uz Kolorādo upes, uz Arizonas un Nevadas pavalstu robežas. Viens no izcilākajiem amerikāņu inženierbūves sasniegumiem. Relatīvi šaura klinšu sprauga aizdambēta ar apmēram 7 miljoniem tonnu betona un notur ūdeni 150 m augstumā.

Saites.
Amerikas savienotās valstis.