Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Saūda Arābija

Monarhija Arābijas pussalā.

Galvaspilsēta - Rijāda.

Vēsture.
Līča karš (1991.g.).
Tikai 18 mēnešus pēc Irānas-Irākas kara beigām Sadams Huseins deva pavēli Kuveitas iekarošanai. Šī Huseina darbība ievilka islāma pasauli plašā militārā konfliktā ar tālu ejošām sekām. Saūda Arābijai radās aizdomas, ka Huseins plāno iekarot plašu reģionu. Pasaules sabiedrība bažījās, ka lieli naftas resursi nonāks viena tirāna rokās.
Saūda Arābija vērsās pēc palīdzības pie ASV. Amerikāņi izmantoja ANO mehānismus un izveidoja plašu starptautisku koalīciju, kas 1991.gada sākumā „Līča kara” gaitā padzina irākiešus no Kuveitas.

Problēmas ar islāmistiem. Lai gan Huseins cieta lielus zaudējumus, viņš tomēr palika pie varas. Pie tam Huseins karu veikli izmantoja propagandas nolūkos – paziņoja, ka brīvprātīgi izvedīs karaspēku no Kuveitas, ja Izraēla aizies no okupētajām palestīniešu zemēm. Bez tam Huseins apsūdzēja saūdiešus, ka tie Svētajā zemē ieaicinājuši neticīgos – amerikāņu karavīrus, ko bija noliedzis pats pravietis Muhameds.
Musulmaņi bija gatavi pārciest Irākas sakāvi un pazemojumu karā, Rietumu kompāniju alkatīgo naftas izsūknēšanu, taču pamatīgi ņēma ļaunā saudarābu karaļnama amerikāņu ieaicināšanu – amerikāņiem tika piešķirtas aviācijas bāzes un izvietoti amerikāņu kareivji. Tā kā amerikāņi bija arī pārliecināti žīdu sabiedrotie, tad visi šie notikumi tika uztverti kā dubulta nodevība pret islāmu.
Viss tas noveda pie bezprecedenta islāmisko kaujinieku aktivitātes. Līdz pat karam Persijas līcī dažādu kaujinieku aktivitātes aprobežojās ar lidmašīnu sagrābšanu, bet pēc 1992.gada kaujinieki sāka uzbrukt arī objektiem, kas atradās ārpus islāma pasaules robežām. Tie bija: ASV vēstniecību spridzināšana Kenijā un Tanzānijā 1998.gadā, PTC ēkas pamatu spridzināšana Ņujorkā un Dvīņu torņu un Pentagona taranēšana 2011.gada septembrī.

1990.gada 6.novembrī vietējās sievietes 70 mašīnās izbrauca pa Rijādas ielām, protestējot pret aizliegumu sievietēm iegūt autovadītājas tiesības. Pamatojums – pravieša mīļākā sieva Aiša savu kamieli esot vadījusi pati. Pēc šīs akcijas iesaistītās sievietes tā kā mazliet apspieda un atlaida no darba.
1991.gadā vēl Līča kara laikā valsts liberālāk noskaņotie saudarābi vērsās pie karaļa Fahda ar petīciju par vēlētas asamblejas izveidošanu. Tā paša gada maijā karalim lojālā ulema vērsās pie karaļa ar līdzīgu petīciju – tajā gan prasīja izveidot nozīmētu locekļu asambleju, kas sastāvētu no klīriķiem. Novembrī Fahds paziņoja par savu plānu izveidot nozīmētu konsultatīvo padomi, kurā atrastos gan konservatīvie, gan liberāļi.
1991.gadā saudarābi ar irāņiem noslēdza vienošanos un irāņu svētceļnieki atkal varēja ierasties Mekā.

Aplūkojamie objekti.
Al Ula.
Atrodas ZR Saūda Arābijā. Apdzīvota vieta, kas sastāv no 800 cieši stāvošām mājelēm. Iesākumā uzcelts VI gs.pmē. XIII gs. to rekonstruēja un apdzīvoja no jauna. XX gs. 90.gados iedzīvotāji to pameta.

Vabāra. Mistiska/okulta vieta.
Hiras kalns. Mistiska/okulta vieta.
Saūda Arābijas ģeoglifi. Par tiem maz zināms.
"Akmens kaktusi."

Hadida kalns.
(Jebel Hadid) Saūda Arābijas kalns, ko rāda kā Kaina un Ābela kapa vietu. 
Džida. Jidda. Svētceļotāju tranzītvieta ceļā uz meku un Medinu.
Naslas megalīts. Neparasta uz pusēm it kā pārgriezta klints.

Saites.
Arābi.