Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izmirušie dzīvnieki

Ik pa brīdim plašsaziņas līdzekļos parādās ziņas par it kā izmirušu dzīvnieku uziešanu. Piemēram, 2013.gadā šādi tika atklātas vismaz 8 sugas. 

Nesen izmirušie dzīvnieki:

Madagaskaras pundurbegemots. Ārēji līdzīgs nīlzirgam, tikai krietni mazāks. Uzskatīja, ka tāds salā izmiris vēl pirms tūkstoš gadiem, taču pierādīja, ka pundurbegemoti Madagaskarā dzīvojuši vēl līdz XX gs. 70.gadiem.

Ķīniešu upju delfīni. Tiem ir vairāki nosaukumi, piemēram "bezpeldspuru delfīni," "Janczi delfīni." Agrāk tie dzīvoja Janczi upē, Ķīnā. To skaits krasi samazinājās 1970.gadā, jo ķīnieši tolaik aktīvi sāka izmantot zivju zvejai. Pēdējā delfīna nāve tika piefiksēta 2002.gadā. 

Garausu ķengurs. Šī ķenguru suga tika atklāta XIX gs. beigās. Tie ir lielāki, nekā šodien sastopamie ķenguri. Pēdējā garausu ķenguru mātīte esot dzīvojusi Jaundienvidvelsā 1889.gadā. 

Javas tīģeris. Nosaukts šīs Indonēzijas salas vārdā, kur dzīvoja. Tika uzskatīts par tīģera maza izmēra pasugu. Kad pieauga salas iedzīvotāju skaits, masveidīgi tika izcirsti meži, kurus pāvērta rīsa laukos. Tīģeru izmiršanu sekmēja arī malu medniecība un apkārtējās vides piesārņošana. Tīģeris tiek uzskatīts par izmirušu sakot ar 1993.gadu. 

Stellera govs. Zālēdājs, kas mita Klusā okeāna ziemeļdaļā, šodien izmiris. Viens no dugongu, lamantīnu pārstāvjiem. Tā gaļa, tauki bijuši garšīgi, tādēļ izmedīts. No atklāšanas brīža tas izmira 27 gadu laikā.  

Taivānas dīmakainais leopards. Tiek uzskatīts par dūmakainā leoparda retu formu - evolucionārs veids starp lielām un mazām kaķveidīgo formām. Leoparda dabiskā dzīvojamā vide tika iznīcināta mežu zāģēšanas rezultātā un tas tiek uzskatīts par izmirušu kopš 2004 gada.

Ķīniešu airdegunis. To uzskata par milzīgu saldūdens zivi. Tās izzušana iestājās masīvas zvejošanas rezultātā, tika izmainīta dabiskās dzīvošanas vide. Zivs izzuda XIX gs. beigās. 

Laboradoras gāga. Tiek uzskatīta par pirmo nozīmīgo putnu, kas izzudis Ziemeļamerikā pēc Kolumba ierašanās. Putns bija reti sastopams jau pirms eiropiešu ierašanās, bet pēcāk izmira pavisam. Mātītes bija pelēkas, tēviņi - melnbalti. Gāgai bija neliela galviņa, acis līdzīgas krellēm, spēcīgs knābis.