Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Raudene, oregano

Visbiežāk lietota picu un makaronu ēdienu gatavošanā, taču tai ir arī plašs pielietojums salātos, gaļas gatavošanā un mērcēs.

Medicīnā. Raudene ir īpaši bagāta ar antioksidantiem, kas dara to vērtīgu profilakses jomā, cīnoties ar dažādām slimībām,kuras var izraisīt brīvie radikāļi un iekaisumi. Raudenei piemīt ne tikai vieglas antibakteriālas īpašības, bet arī spēja cīnīties ar vīrusiem. Laboratorijas apstākļos novērots, ka raudenē esošie savienojumi karvakrols un timols spēj inaktivēt norovīrusu un herpes vīrusu.

Saites.
Garšvielas un garšaugi.