Ķīnā nokritušie NLO, iespējams, ir daļa no uzsprāgušās krievu nesējraķetes 'Proton-M'

Trīs pagaidām neidentificēti NLO, kas, izbiedējot vietējos iedzīvotājus, naktī uz 16.maiju nokrita no debesīm Heilundzjanas provinces lauku apvidū Ķīnā, iespējams ir atliekas no Krievijas nesējraķetes "Proton-M," kura, cenšoties pacelt orbītā "Express-AM4R" komunikāciju satelītu, uzsprāga neilgi pēc starta no Baikonūras kosmodroma Kazahijā.

Shanghaiist.com ziņo, ka kāda ķīniešu zemnieka sakņu dārzā nokritusi apmēram 70 cm diametrā liela un ap 40 kg smaga "metāla bumba ar zobainām malām." Līdzīgi metāliski priekšmeti nokrtuši arī divos kaimiņu ciematos. Vietējie iedzīvotāji, raksta portāls, ieraugot no debesīm krītošās, kaucošās un liesmojošās lodes, krituši panikā, jo uzskatījuši, ka sācies citplanētiešu uzbrukums. NLO nokrišanas laiks, teikts rakstā, sakrīt ar raķetes katastrofas brīdi. Ķīnas varas iestādes norobežojušas nokrišanas vietas un uzsākušas izmeklēšanu.

Roskosmos vadītājs O.Ostapenko paziņojis, ka satelīta uzsprāgšanas iemesls ir kļūme raķetes dzinēju trešajā pakāpē, kā arī apgalvoja, ka uz zemes nekas no izjukušās raķetes un satelīta nav nonācis - viss esot sadedzis atmosfērā.

Jāatgādina, ka šī ir jau otrā "Proton-M" nesējraķetes neveiksme - pagājušā gada 2.jūlijā 17 sekundes pēc palaišanas raķete ar trim krievu satelītnavigācijas sistēmām "Glosnass-M" kravā sasvērās, sagriezās un tad degdama nokrita atpakaļ Baikonūras kosmodroma teritorijā, tikai 2,5 km no starta platformas.

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.