Futbola līdzjutēji izraisa mini zemestrīci ASV

Parasti, kad ziņu virsrakstos parādās vārdu salikums "futbola līdzjutēji," gandrīz vienmēr sagaidāms, ka notikušas kādas nekārtības vai sadursmes. Taču šoreiz tiem izdevies kas krietni iespaidīgāks par stadiona vai krogus demolēšanu - Sietlas "Seahawks" komandas atbalstītāju lēkāšana un mīņāšanās 2013.gada 2.decembra spēlē ar Jaunorleānas "Saints" izraisījusi tik lielu zemes virskārtas vibrāciju, ka netālu esošā seismiskā stacija to reģistrējusi kā nelielu zemestrīci.

"Līdzjutēju apmēram pusminūti ilgo lēkāšanu, mīņāšanos un kliegšanu ir grūti salīdzināt ar īstu zemestrīci," - pastāstīja Džons Vaidels, Klusā okeāna Ziemeļrietumu piekrastes seismiskā tīkla vadītājs, taču atbrīvotās enerģijas daudzums bija visai līdzīgs un 5 reģistrētie grūdieni atbilda 1 līdz 2 ballu zemestrīcei pēc Rihtera skalas.

Vairākus zemestrīci atgādinošus satricinājumus Sietlas stacijas aparatūra uztvēra tieši tajos spēles brīžos, kad "CenturyLink Field" stadionā notika "Seahawks" komandas spēlētāju skriešana ar bumbu uz pretinieka galalīniju - amerikāņu futbola līdzjutējiem šie ir paši nozīmīgākie spēles brīži, jo, sasniedzot mērķi, tiek gūti punkti.

Mini zemestrīces izraisīšana nav vienīgais nesenais Sietlas futbola līdzjutēju sasniegums - šī gada septembrī viņi atzīti par skaļākajiem Nacionālās futbola līgas atbalstītājiem. Atklātajā stadionā reģistrētais "Seahawks" bļāvienu un svilpienu troksnis sasniedza 136,7 decibelu līmeni.

Līdzīgs gadījums, kad Sietlas seismometri reģistrēja cilvēku izraisītu zemes trīcēšanu, notika jau 2011.gadā - arī tad to saistīja ar futbola līdzjutēju aktivitātēm. Sagadīšanās pēc toreiz laukumā sacentās tieši tās pašas komandas, kas 2.decembrī.

Attēls: "CenturyLink Field" stadions Sietlā, ASV. Publicitātes foto.

Avots:
dailymail.co.uk

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.