Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Oglekļa hondrīti

Meteorītu veids, kas veidojušies kopā ar Saules sistēmu un ir mazizmainītas protoSaules miglāja atlūzas. Apmēram 5% no uz Zemes nokritušajiem meteorītiem veido tieši šī meteorītu grupa. Pēdējo 150 gadu laikā tikuši uzieti apmēram 30 tāda tipa meteorītu, pazīstamākie no tiem - Murejas meteorīts, Orheilas meteorīts, Ales meteorīts un Mērčisonas meteorīts.

Šie meteorīti pazīstami ne tikai ar to, ka uz to virsmas uzietas aminoskābes, bet arī ogļūdeņraži, spirti un citi nepolāri savienojumi, no kuriem uz Zemes varētu rasties pirmie vienšūņi

Panspermijas teorijas piekritēji uzskata, ka šie meteorīti varējuši Zemi "inficēt" ar dzīvību. Šo meteorītu uziešana kopā ar pēdējiem radioastronomiskajiem atklājumiem, kad kosmosā tikušas uzietas organizkas molekulas, rod iespēju pieņēmumam, ka bioloģisku savienojumu sintēze nav tik specifiska, ka tā būtu iespējama tikiaīpašos labvēlīgos apstākļos uz Zemes, bet ir kosmiska mēroga parādība.

Šādas apjausmas runā par labu tam, ka jebkurā Visuma vietā var eksistēt dzīvība, kas veidota uz oglekļa ķīmijas bāzes un, iespējams, nav raksturīga tikai Zemei.

Saites.
Panspermijas teorija.