Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kā ceļot, lieki netērējoties?

[Reklāmas materiāls]

Ceļošana ir viens no labākajiem veidiem, kā atpūsties un atgūt spēkus, lai pēc tam atkal varētu produktīvi strādāt. Diemžēl ceļošana parasti saistās ar ļoti lieliem izdevumiem. Jāmaksā gan par transportu, gan dzīvošanu, gan ēdienu, gan vēl daudz ko citu. Kopā viens ceļojums var izmaksāt visu mēneša algu vai pat vēl vairāk. Ne visi to var atļauties, tāpēc daudziem vienīgā iespēja ir vai nu meklēt lētākus veidus, kā atpūsties, vai arī izmantot tādus finanšu pakalpojumus kā ātrie kredīti, lai īsā laikā iegūtu ceļojumam nepieciešamo naudas summu. Par laimi ir vēl arī trešā iespēja – ceļot, lieki netērējoties un taupot naudu. Tas dos iespēju apceļot tālākas zemes, par to maksājot ļoti nelielas naudas summas. Ja šāda iespēja jūs interesē, šeit būs vairāki padomi, kā to panākt.

Parasti vislielākā naudas summa tiek tērēta tieši par transportu. Mūsdienās populārākais transporta veids, kas tiek izmantots ceļojot uz citām valstīm, ir gaisa transports. Ja aviobiļetes ir jāiegādājas konkrētiem datumiem un uz konkrētiem galamērķiem, tas patiešām izmaksās ļoti dārgi, tāpēc pamēģiniet savu atvaļinājumu plānot citādi. Vispirms noskaidrojiet, uz kuriem galamērķiem un kuros datumos ir pieejamas lētas aviobiļetes. Ņemiet atvaļinājumu šajā laikā un ceļojiet lēti. Reizēm aviobiļešu izpārdošanās ir iespējams iegādāties biļetes pat par pāris eiro. Ja izmantosit šo metodi, iespējams, par transportu būs jātērē vismazākā summa no kopējā ceļojuma budžeta.
 
Vēl lielu izdevumu daļu no ceļojuma kopējā budžeta parasti sastāda naktsmītnes. Pat tad, ja nepaliekat viesnīcā, bet kādā jauniešu hostelī, kur nav pieejams nekādas ērtības, būs jārēķinās ar vairākiem desmitiem eiro par vienu nakti. Ja ceļojat vismaz nedēļu, tas kopā veidos jau vismaz pāris simtus eiro. Šādu summu veltīt ceļojumam tiešām nevar atļauties kurš katrs, bet, par laimi, mūsdienās ir pieejamas arī daudz lētākas naktsmītnes. Viens no mūsdienās plašāk izmantotajiem variantiem ir tā saucamais couch surfing. Tas nozīmē, ka vietējie iedzīvotāji piedāvā tūristiem apmesties pie viņiem, savās mājās vai dzīvokļos. Biežāk šādu metodi izmanto jaunieši, taču to var darīt ikviens. Ir pieejamas ļoti daudzas mājaslapas un pat mobilās aplikācijas, kurās iespējams atrast nakšņošanas piedāvājumus. Parasti par gultasvietu tiek prasīti vien pāris eiro par nakti, lai segtu uzturēšanās izdevumus. Šādā veidā jūs ne vien ietaupīsit kaudzi naudas, bet arī varēsit gūt autentisku pieredzi, uzzināt daudz ko interesantu no vietējiem iedzīvotājiem un iegūt jaunus draugus.
 
Arī ēdiens ceļojuma laikā izmaksā diezgan daudz, jo pārsvarā nākas ēst kafejnīcās, restorānos vai citās ēdināšanas iestādēs, kur tiek piemērots augsts uzcenojums. Viens no variantiem, kā ietaupīt, ir pirkt ēdienu veikalā un pašam pagatavot kādas uzkodas, tomēr agri vai vēlu radīsies vēlme pēc silta ēdiena. Ja vien jums nav pieejama virtuve, kur pagatavot gardu maltīti, nāksies izmantot ēdināšanas iestāžu sniegtos pakalpojumus. Mēģiniet atrast pēc iespējas lētākas ēdināšanas iestādes. Noteikti neizvēlieties tās iestādes, kas atrodas tuvu apskates objektiem, jo tās būs ievērojami dārgākas. Meklējiet bistro tipa ēdnīcas, kurās iespējams kārtīgi paēst, lieki netērējoties. 
 
Protams, ceļojumam nav jēgas, ja netiek apskatīti dažādi tūristu iecienīti apskates objekti un baudīti dažādi piedzīvojumi. Arī tas bieži vien izmaksā salīdzinoši daudz. Varat censties apmeklēt tikai bezmaksas apskates objektus, bet tad ļoti iespējams palaidīsit garām ko tiešām aizraujošu. Labākais veids, kā ietaupīt, bieži vien ir iegādāties pilsētas tūristu kartes. Tās ir kartes, kas piedāvā dažādas atlaides vai pat bezmaksas ieeju dažādos populārākajos apskates objektos. Izpētiet jūsu izvēlētā galamērķa tūristu kartes piedāvājumu un izdomājiet, vai tas nedos iespēju ietaupīt. Ja plānojat doties uz visiem populārākajiem apskates objektiem galamērķī un izmatot sabiedrisko transportu, visticamāk, šīs kartes iegāde noteikti atmaksāsies ar uzviju. 
 
Ja ievērojat visus iepriekš minētos ieteikumus un jums vienalga pietrūkst mazliet naudas, varat izmantot kredītlīniju. Tā ir iespēja aizņemties naudu noteiktā kredītlimita ietvaros. Atšķirībā no ātrajiem kredītiem, kredītlīnija sniedz iespēju aizņemties tieši tik daudz naudas, cik nepieciešams, turklāt, aizdevuma procenti un atmaksas termiņi ir daudz izdevīgāki. Protams, arī kredītlīnija ir nopietns finanšu pakalpojums un to vajadzētu izmantot tikai tad, ja esat droši par savām iespējām atmaksāt aizdevumu, bet tas ir piemērotāks šādām situācijām nekā cita vaida aizdevumi.
 
Ja ņemsit vērā visus iepriekšminētos nosacījumus, visticamāk, varēsit atļauties ceļot daudz biežāk, turklāt, tie būtiski neietekmēs ceļojuma kvalitāti un jūsu ērtības. Jūs vienalga varēsit pilnībā izbaudīt ceļojuma galamērķa sniegtās iespējas, bet maksāsit par to daudz mazāk.